Opening
Dsc 2174 46064832722 o.jpg

De Toeristische Ontmoetingsdag werd geopend door Dick-Gert Smid (Provincie Zeeland) in gesprek met Carla Schönknecht, gedeputeerde Vrijetijdseconomie Provincie Zeeland, en Jurriaan de Mol (Director Partnership Development NBTC Holland Marketing). Carla Schönknecht vertelde over een aantal succesvolle projecten in Zeeland, zoals de Kustvisie, het aanjaagprogramma innovatie in de verblijfsrecreatie en de cross-over tussen natuur en toerisme. Jurriaan de Mol vertelde over Perspectief 2030, de visie op de ontwikkeling van toerisme in Nederland, en de wijze waarop nationale en regionale partners daarin kunnen samenwerken. Benieuwd naar Perspectief 2030? Bekijk dan de presentatie voor meer informatie.

Markt en verdiepende sessies

Anders dan voorgaande jaren was er na de opening de gelegenheid de markt in de foyer te bezoeken. Hier waren diverse standhouders aanwezig om hun projecten en initiatieven te laten zien die voor u als ondernemer direct toepasbaar zijn. Daarnaast waren ook verdiepende sessies, gegeven door experts, vrij te bezoeken. Had u nog sessies willen bezoeken waar u niet aan toe bent gekomen of wilt u de presentatie nog eens terug kijken? Klik dan op de titels van de verdiepende sessies voor meer informatie.

Mini sessies:

Op de markt werden verschillende mini sessies georganiseerd die naast de verdiepende sessies bijgewoond konden worden.

  • Gastheer van het Landschap Noëlle Verhage, IVN Zeeland Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Het zijn de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat je pas ziet als je erop gewezen wordt, die maken dat je natuur écht beleeft. IVN heeft het programma Gastheer van het Landschap ontwikkeld. Tijdens dit programma leert u als ondernemer alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in uw omgeving en beschikt u zo over alle vaardigheden om die beleving over te brengen naar uw gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van ondernemers. Als onderdeel van het programma volgt u de cursus en wordt u opgeleid tot Gastheer van het Landschap. Meer informatie kunt u vinden op www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap. Tijdens de plenaire opening van de Toeristische Ontmoetingsdag werd gepresenteerd dat IVN een folder heeft ontwikkeld voor kinderen met activiteiten die ze moeten doen voor hun 12e in de Zeeuwse Natuur. Bent u een ondernemer en wilt u een gratis proefpakket ontvangen? Laat het IVN weten via zeeland@ivn.nl.
  • Kansen LEADER subsidie programma voor uw bedrijf Maja van Putte, ZLTO Bent u een (agro) toeristische ondernemer en heeft u plannen of ideeën om de toeristische sector nog beter te maken? Dan is het LEADER subsidie programma misschien iets voor u. Tijdens deze minisessie gaf Maja van Putte, ZLTO, inzicht in de kansen die het LEADER programma biedt voor uw bedrijf en de toeristische sector. Benieuwd naar het subsidie programma en de kansen hiervan voor uw bedrijf? Bekijk dan de presentatie van ZLTO.