Zeeland meest populair onder kampeerders

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt verder dat Zeeland het meest populair was onder de kampeerders, zowel uit binnen- als buitenland. Waar in 2017 259.000 gasten op campings in Zeeland verbleven waren dat dit jaar maar liefst 272.000 gasten (een stijging van 5 procent). Opvallend is dat het aantal Nederlandse kampeerders ten opzichte van 2017 gelijk is gebleven terwijl het aantal buitenlandse kampeerders is gestegen met maar liefst 12 procent.

Ondanks de stijging van het aantal kampeergasten in Zeeland is het aantal overnachtingen op campings licht gedaald met -3 procent. De gemiddelde verblijfsduur was vorig jaar nog 7,5 nachten, dit jaar is de gemiddelde verblijfsduur 6,9 nachten.

Aantal gasten en overnachtingen in Zeeland het meest toegenomen in hotels, pensions en B&B’s

De sterkste groei van het aantal gasten en overnachtingen is te zien bij hotels, pensions en B&B’s. Het aantal gasten steeg met maar liefst 15 procent naar 214.000 gasten. Ook het aantal overnachtingen steeg flink ten opzichte van vorig jaar zomer. Maar liefst 461.000 overnachtingen vonden plaats in hotels, pensions en B&B’s (plus 14 procent). Huisjesparken verwelkomden 6 procent meer bezoekers ten opzichte van zomer 2017. Het aantal overnachtingen van de huisjesparken steeg met 4 procent naar 1.418.000 overnachtingen.

Het aantal buitenlandse gasten groeit

Afgelopen zomer is het aantal buitenlandse gasten naar Zeeland weer flink gegroeid. Zeeland verwelkomde maar liefst 16 procent meer buitenlandse gasten. De grootste groei is te zien onder de Belgische markt (plus 29 procent). De Duitse markt blijft nog steeds het grootste aandeel hebben in Zeeland. Het aantal Nederlandse gasten groeide deze zomer met slechts één procent. Opvallend is dat het aantal Nederlandse gasten in hotels, pensions en B&B’s met 5 procent steeg, op campings gelijk is gebleven, en in huisjesparken is gedaald met -2 procent.

Bron: CBS, voorlopige cijfers