Verdiepende sessies

  • Markttrends en boekgedrag aan de Nederlandse KustOm goed in te kunnen spelen op de wensen en behoeften gasten is het van belang om o.a. inzicht te krijgen in het boekgedrag van de gast. Booking.com vertelt u hier meer over en gaat tijdens deze sessie dieper in op het boekgedrag aan de Nederlandse kust. Ook laat Booking.com zien hoe vakantieparken online concurreren met hotels en hoe dynamisch prijzen invloed heeft op het optimaliseren van omzet.
  • Circulair bouwen in de verblijfsrecreatieHet omvormen van een lineaire economie naar een circulaire economie. We zien en horen het steeds vaker. Maar wat houd dat in? Wat betekent dit voor de verblijfsrecreatie, voor onze producten en diensten en wat betekent dit voor de bouw van onze accommodaties? En hoe kijken onze gasten hier tegenaan? Actuele vragen die de directe aanleiding vormden voor het project “Circulair Beleven” een project van Provincie Zeeland, Impuls Zeeland, Kenniscentrum Kusttoerisme en RECRON met als doel het circulair bouwen binnen de verblijfsrecreatie een versnelling te geven. Na een korte intro door projectleider Wim Twigt willen we de uitdagingen en kansen rond circulair bouwen binnen de verblijfsrecreatie, samen met u verkennen. Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt vanuit het Interreg-project PROFIT 
  • Vitaliteit op de werkvloerDe kracht en energie hebben om er elke dag weer volop tegenaan te gaan. Dit lukt alleen als je als werknemer fit en vitaal bent en de juiste werkomstandigheden en middelen krijgt aangereikt vanuit jouw organisatie. Naast deze onmisbare tools kunt u echter ook eigen regie hebben door te werken aan uw vitaliteit! Met een aantal stappen laten wij zien hoe u hierin eenvoudig belangrijke stappen kunt zetten. Hierdoor krijgt u meer persoonlijke energie, kunt u langer en efficiënter doorwerken en als belangrijkste; u komt nu ook energiek thuis. Sander van Buren (De Vitale Revolutie) en Sybren Slimmen (HZ) zullen tijdens deze sessie bruikbare handvatten geven om uw vitaliteit te verbeteren.
  • De Zeeuwse verhalen vertellenZeeland zit boordevol verhalen uit het verleden en heden; verhalen verstopt in landschap, gebouwen, tradities en evenementen. Deze verhalen worden lang niet altijd verteld aan toeristen en inwoners, terwijl dit de beleving van ons Land in Zee flink kan vergroten. En wanneer de verhalen met elkaar verbonden worden in verhaallijnen, ontstaat een bijzondere ontdekkingstocht door Zeeland. Marc Kocken en Jeanine Dekker van Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland vertellen over de meerwaarde hiervan en zetten samen met u de eerste stap in de ontwikkeling van deze verhaallijnen.
  • Zeeland op de kaart; fantastisch wonen en werken in horeca, toerisme en recreatieVrijwel elke partij die actief is op of betrokken is bij de arbeidsmarkt voor de horeca- en recreatiebranche in Zeeland ervaart een groot tekort aan arbeidskrachten. Dit tekort heeft betrekking op allerlei medewerkers in kwalitatieve én kwantitatieve zin. Toeristisch Ondernemend Zeeland heeft daarom het initiatief genomen met een aantal partijen om te komen tot een gezamenlijk programma voor de korte én de lange termijn. Welke initiatieven zijn er in Zeeland om het tekort aan te pakken en hoe kunt u als ondernemer hier op inspelen? Michel Schrier van Scalda nodigt u uit om mee te denken en te discussiëren over oplossingen en acties voor de arbeidsmarktproblematiek.
  • Online en offline zichtbaarheidMarketing is een belangrijk onderdeel binnen vrijwel iedere organisatie. Maar hoe zorg je er voor dat je organisatie zichtbaar genoeg is? En hoe bereik je je klanten/gasten? Perry Kentin van LMG Strategie + creatie vertelt in deze verdiepende sessie hoe organisaties hun klanten/gasten door een combinatie van online en offline zichtbaarheid kunnen bereiken. Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt vanuit het Interreg-project PROFIT 
  • Workshop 'Hoe ontwerp je beleving?'Belevingen spelen een steeds belangrijkere rol bij de keuze voor een dagje uit of een overnachting. Goed ontworpen belevingen creëren kleine en grote geluksmomenten voor gasten, die bijdragen aan hun herinnering van hun bezoek. Maar hoe ontwerp je beleving? En hoe pas je beleving aan op verschillende doelgroepen? Hoe zorg je bovendien dat gasten terugkomen en anderen vertellen over wat ze gedaan en beleefd hebben. Onder leiding van Bert Smit, Breda University of Applied Sciences, gaat u tijdens deze interactieve workshop aan de slag met een methode voor het ontwerpen van belevingen.  Vanwege het interactieve karakter zal de workshop langer duren dan de andere sessies en kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

Minisessies

  • Gastheer van het LandschapIVN heeft het programma Gastheer van het Landschap ontwikkeld. Tijdens dit programma leert u als ondernemer alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in uw omgeving en beschik zo over alle vaardigheden om die beleving over te brengen naar uw gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van ondernemers. Als onderdeel van het programma volgt u de cursus en wordt u opgeleid tot Gastheer van het Landschap. Tijdens de toeristische ontmoetingsdag vertelt IVN uitgebreid over dit programma en de meerwaarde hiervan voor uw gast en onderneming!
  • “Wo kann ich mein elektroauto aufladen?”Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt snel. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Engeland is een sterke groei te zien in het aantal elektrische auto’s. Deze auto’s worden ook steeds vaker gebruikt om mee op vakantie te gaan. Om uw gasten optimaal te ondersteunen is het waardevol om hier op in te spelen. Wat kunt u als ondernemer doen om uw gasten optimaal te ondersteunen en te faciliteren? In deze minisessie laat Ron de Bruijn, Provincie Zeeland, zien welke uitdagingen en kansen de groei van het aantal elektrische auto’s voor u betekenen.
  • Kansen LEADER subsidie programma voor uw bedrijfBent u een (agro) toeristische ondernemer en heeft u plannen of ideeën om de toeristische sector nog beter te maken? Dan is het LEADER subsidie programma misschien iets voor u. Tijdens deze minisessie (Maja van Putte, ZLTO) krijgt u inzicht in de kansen die het LEADER programma biedt voor uw bedrijf en de toeristische sector. Ook is er de mogelijkheid om met andere ondernemers te brainstormen over gezamenlijke projecten. Denk hierbij aan een pilot energieneutraal kamperen.