De zoektocht in big data

Om inzicht te krijgen in wat gasten doen, wordt geëxperimenteerd met big data. In de eerste fase van het big data traject is veel bedrijfsdata zoals boekingsdata, reviewdata en Google Analytics data van MKB-ondernemers in de Zeeuwse vrijetijdseconomie opgehaald.

Een zoektocht met veel hobbels, veel verschillende bestandsformaten die bij ondernemers beschikbaar zijn maakt dat het proces soms wat traag lijkt te verlopen. Toch hebben we goede hoop dat de resultaten uiteindelijk leiden tot analyse van het gedrag om zo de gast te herkennen en de producten en diensten hierop af te stemmen.

Marc Ruitenberg van Strandpark de Zeeuwse Kust, die nauw betrokken is bij het project en Mischa Beckers, Lector Data Science binnen HZ vertellen meer over het proces en de zoektocht van big data. Bekijk hier het filmpje.

Bent u benieuwd naar de resultaten of wilt u ook graag u (geanonimiseerde) data met ons delen om zo meer over uw gast te weten te komen? Meld u zich dan nu hier aan.

Vraag de gast!

Om in te spelen op de wensen van de gast is het ook van belang om in gesprek te gaan met de gast. Binnen PROFIT zijn we met gasten en ondernemers in gesprek te gegaan over nieuwe toeristische producten waarbij de behoefte van de gast centraal staat. Benieuwd wat dit heeft opgeleverd aan nieuwe ideeën voor Zeeland? Bekijk deze video.

En nu? Zelf aan de slag!

We organiseren we de komende maanden een aantal bijeenkomsten en werksessies.

U zich opgeven voor individuele coaching en advies. Interesse?

Kies uit één van de volgende bijeenkomsten of geef u interesse op voor een ander thema:

-Masterclass Digitale vaardigheden/big data

-Masterclass Circulair (ver) bouwen 

-Masterclass Kansen binnen de food sector

-Masterclass Bijzonder overnachten in Zeeland

-Individuele coaching en advies

Aanmelden via www.profittourism.eu/nl/zeeland/aanmelden-innovatienetwerk

Heeft u vragen neem dan hier contact op.

Logo's alle organisaties profit.png