Meeloopstage - eerstejaars

Voor de eerstejaars studenten is deze stage een mooie kans om kennis te maken met het werkveld. De student zal 200 uur meewerken in een bedrijf en zal hierover een reflectieverslag schrijven. De opdracht die de student uitvoert vereist geen acties van het stage verlenende bedrijf. Bedrijven kunnen variëren van VVV tot hotels en campings, maar ook restaurants, reisorganisaties, dagattracties en wellnessorganisaties zijn bedrijven waar onze studenten graag stage lopen. Het zou fijn zijn als het bedrijf ook open staat voor internationale studenten.

Start van de stage (naar verwachting): begin februari 2021

Meeloopstage – tweedejaars

Na de stage in het eerste jaar van de opleiding hebben de studenten al wat ervaring op gedaan. Ook in het tweede jaar gaan studenten weer stage lopen. Dit keer zal de student naast minimaal 150 uur meewerken ook voor 140 uur een opdracht uitvoeren voor het bedrijf. Tijdens deze opdracht zal de student onderzoek doen naar een nieuw concept voor het bedrijf. Bedrijven kunnen variëren, als er maar een link is met toerisme.

Start van de stage: september 2020 of mei 2021

Verkort afstudeer traject – tweedejaars

Het is ook mogelijk om een verkort traject van de opleiding Tourism Management te volgen (2 jaar). Als eindopdracht lopen studenten 220 uur stage bij een bedrijf in de toeristische sector. Zij zullen daarnaast 100 uur werken aan een project dat relevant is voor het bedrijf.

Start van de stage: mei 2021

Afstudeerstage – vierdejaars

De afstudeerstage is de laatste fase van de opleiding. De student zal vanaf eind augustus 2020 starten met het schrijven van een onderzoeksvoorstel. Vanaf november 2020 zal de student gemiddeld 3 dagen per week meewerken aan het oppakken van (strategische) projecten en 2 dagen per week meewerken aan een voor het bedrijf relevant onderzoek. In totaal zal de student ongeveer 1200 uur stagelopen. Zij schrijven een onderzoekrapport en zullen ook een aanbeveling gaan implementeren in het bedrijf.

Start van de stage: begin november 2020

Opdracht – marketing plan

De eerstejaars studenten zullen in een groepje een marketing plan schrijven voor een bedrijf. De studenten zullen (als dit mogelijk is) op bezoek gaan bij het bedrijf voor een oriëntatie en gaan vervolgens aan de slag met het analyseren van de markt en het schrijven van een marketing plan. De studenten zullen geen stagelopen in het bedrijf. Het is puur een eerste kennismaking met het werkveld en van het bedrijf wordt dan ook buitenom een kennismaking weinig verwacht. Wel levert het een interessant rapport op. Voor deze opdracht zijn we op zoek naar bedrijven op Walcheren.

Start van deze opdracht: september 2020 

Opdracht – belevingsconcept

Tweedejaars studenten gaan in een groepje aan de slag met het ontwikkelen van belevingsconcepten. Hiervoor zijn we op zoek naar opdrachtgevers. De studenten gaan marktonderzoek doen en een belevingsconcept ontwikkelen voor het bedrijf. Voor deze opdracht zijn we op zoek naar bedrijven op Walcheren.

Start van deze opdracht: september 2020

Ziet u samenwerking met onze studenten wel zitten? Stuur een mailtje naar sophie.adriaanse@hz.nl en laat weten wat voor soort stageplek/opdracht u te bieden heeft.

Wij kijken uit naar uw samenwerking!