Concertina (muziekvereniging)

ZAV Concertina (foto: personal website)

Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina heeft ruim 40 muzikanten verdeeld over 3 orkesten. Het grootste deel bespeelt natuurlijk het accordeon, maar er zijn ook keyboardspelers en drummers/percussionisten.

Entrée is het orkest met en voor spelers die net begonnen zijn met accordeonspelen en spelers die het gewoon gezellig vinden om in dit orkest te spelen. Het repertoire bestaat uit origineel geschreven accordeonmuziek (vaak met een thema), bekende nummers zoals Brabant van Guus Meeuwis, Hallelujah van Leonard Cohen en What a Feeling uit de film Dirty Dancing. Dit orkest repeteert op vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Ensuite bestaat uit spelers die op hoger niveau spelen. Zodra het B-examen van de Zeeuwse Muziekschool is behaald, kan er meegespeeld worden in dit orkest. De muziek die gespeeld wordt is o.a. origineel voor het accordeon geschreven stukken als Rhapsodia, musical- en filmmuziek als Circle of life, I will always love you en Everything I do I do it for you, moderne nummers als Mac Arthur Park en Music, maar ook muziek van de wereldberoemde Astor Piazolla.

Het ensemble Encore bestaat uit leden die D-examen van de muziekschool hebben gedaan of daarmee vergelijkend kunnen spelen.

Encore speelt regelmatig op kleine locaties en luistert diverse kerkdiensten op. (Bron: http://concertinazeeland.nl/ personal website)

Schema: Muziek, Context: Gezelschappen
Verwant: Harry Schroevers
Voorbeeld van: Muziekensemble, Accordeonorkest