Logistics Engineering - Verandermanagement en eventmanagement
Studenten Logistics Engineering kunnen na het afstuderen op diverse plekken terecht komen. Tijdens dit projectvak leren studenten het inrichten van een koude keten middels projectmanagement in de context van een cold supply chain. Graag brengen we met de hele klas een bezoek aan jouw bedrijf, waarna de studenten in de klas aan de slag gaan met een vraagstuk wat nu bij jullie speelt. Of ontvangen we een afgebakend projectmanagement vraagstuk in de context van een cold supply chain.
What's in it for you?
Deelname aan dit projectvak biedt een mooie kans om als organisatie in beeld te komen bij studenten. Dé kans om een visitekaartje af te geven en ook in de toekomst met onze studenten aan de slag te gaan middels vervolgprojecten, nieuwe projecten, stages of zelfs toekomstig medewerkers. Daarnaast leren onze studenten om met een frisse en innoverende blik naar vraagstukken te kijken en hierop aanbevelingen te doen voor het werkveld.
Algemene informatie / wat wordt er van u verwacht?
- De projectcourse vindt plaats van februari tot en met april. Wij zouden graag met de gehele klas (zo’n 20 studenten uit binnen- en buitenland) een bezoek brengen aan jouw organisatie. Dit wordt gepland in week 7.
- Daarnaast vragen wij jou een onderwerp aan te dragen waar de klas, verdeeld in groepjes, gedurende het blok (8 weken) aan kan werken.
Wat mag u van de studenten verwachten?
Studenten van de HZ University of Applied Sciences (HZ UAS) hebben een inspanningsverplichting, dat betekent dat wordt verwacht dat zij gemotiveerd aan de slag gaan. Studenten werken tijdens één blok (ongeveer 8 weken) van februari tot en met april in groepsverband aan een opdracht gelinkt aan jouw organisatie.
Wat leveren de studenten op?
De studenten leveren een portfolio op met daarin de uitwerkingen van de inrichting van de cold supply chain met de focus op de verschillende schakels op basis van de stappen van projectmanagement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een project scope statement, een work break down structure (WBS), stage gate model, netwerk planning, projectkwaliteitsplan, risk control plan, change request formulier, etc. Hierbij dienen de specifieke eigenschappen voor een cold chain commodity toegepast te worden, het logistieke concept ontworpen te worden met de focus op de bijzondere eigenschappen van een cold supply chain en duurzaamheid duidelijk verankerd te zijn.
Hoe wordt de student begeleid vanuit de HZ UAS?
De studenten zijn tweedejaars studenten welke ervaring hebben in het werken voor een externe opdrachtgever. Tijdens het vak volgen de studenten drie verdiepende vakken: project- en verandermanagement, managementvaardigheden en maritiem koel- & vriestransport. De studenten werken op vaste momenten op de HZ, maar dienen daarnaast ook zelf momenten met hun groepje in te plannen om zelfstandig aan het werk te gaan.
Deelnemen?
Neem contact met Yvonne Vonk via y.e.vonk@hz.nl