Minor - Leiderschap in de 21e eeuw

Een positieve impact maken, stilstaan bij duurzaamheid en een positieve veranderingen kunnen realiseren, het zijn allemaal aspecten die we tegenwoordig van een leidinggevende verwachten. Binnen de minor Leiderschap in de 21e eeuw leren studenten over welke vormen van modern leiderschap er zijn en onderzoeken zij hoe dit er op de werkvloer aan toe gaat. De minor wordt gevolgd door studenten uit zowel het sociale als het economische domein en is een mix van voltijd- en deeltijd en HZ UAS en externe studenten.

Wat mag u van de studenten verwachten?

De studenten voeren een onderzoekende opdracht uit bij jou op locatie. Er is geen sprake van klassiek onderzoek, maar wel van onderzoekend werken middels ecosysteem mapping. De opdracht is een nieuwe benadering om organisaties te ondersteunen om sustainability in brede zin te bevorderen. De studenten werken in groepsverband aan deze opdracht en hebben een inspanningsverplichting, dat betekent dat wordt verwacht dat zij gemotiveerd aan de slag gaan. Studenten werken tijdens een semester van februari/ maart tot en met juni in groepsverband aan een opdracht gelinkt aan jouw organisatie. De studenten leveren een adviesrapport op als eindproduct.

What's in it for you?

Deelname aan dit projectvak biedt een mooie kans om als organisatie in beeld te komen bij studenten. Dé kans om een visitekaartje af te geven zodat studenten ook tijdens het zoeken naar een nieuw project, stageplek of baan jouw bedrijf weten te herinneren. Daarnaast leren onze studenten om met een frisse en innoverende blik naar een sustainable, regeneratief vraagstuk te kijken en hierop aanbevelingen te doen voor het werkveld.

Hoe wordt de student begeleid vanuit de HZ UAS?

De studenten zijn derdejaars studenten van diverse opleidingen, welke geregeld voor externe opdrachtgevers hebben gewerkt. De minor start in februari met theorie, waarna de studenten middels een bezoek aan jouw organisatie in februari/ maart de vertaling naar de praktijk zullen maken. Gedurende de minor volgen de studenten veel lessen en zullen zij op ingeplande momenten ook interdisciplinair samenwerken.

Algemene informatie / wat wordt er van u verwacht?

  • De minor vindt plaats van februari tot en met juni
  • Vanaf februari/ maart gaan studenten aan de slag met hun praktijkopdrachten op locatie.
  • Wij vragen jouw betrokkenheid tijdens onderstaande programmaonderdelen
    • Tijdens de kick-off (datum nader te bepalen)
    • Uitvoeren praktijkopdracht: De studenten 1-3 keer een dagdeel bij jou op locatie aanwezig zijn voor het uitvoeren van hun interactieve workshop. (afhankelijk van het aantal collega’s dat per keer mee (kunnen) doen.)
    • Betrokkenheid bij het uitnodigen van collega’s om deel te nemen aan de workshop
    • Aanwezigheid tijdens de eindpresentaties (datum nader te bepalen)

Link met de sustainable development goals

In het instellingsplan van de HZ hebben we het statement bijdragen aan een betere wereld opgenomen. Bij het samenstellen van de casuïstiek zijn wij dan ook actief op zoek naar casussen waarbij een koppeling kan worden gemaakt met één of meer Sustainable Development Goals (SDGs). Middels het projectformat wat wij als leidraad voor de opdracht gebruiken, wordt gevraagd naar de raakvlakken van de opdracht ten opzichte van de SDGs.




Interesse?

Mail naar Jeroen Vreeke via jeroen.vreeke@hz.nl.