PR 00520: verschil tussen versies

(Inhoud pagina toegevoegd)
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 29: Regel 29:


==== '''Link met de Sustainable Development Goals''' ====
==== '''Link met de Sustainable Development Goals''' ====
In het instellingsplan van de HZ hebben we het statement ''bijdragen aan een betere wereld'' opgenomen. Bij het samenstellen van de casuïstiek zijn wij dan ook actief op zoek naar casussen waarbij een koppeling kan worden gemaakt met één of meer Sustainable Development Goals (SDGs). Middels het projectformat wat wij als leidraad voor de opdracht gebruiken, wordt gevraagd naar de raakvlakken van de opdracht ten opzichte van de SDGs.{{Project BB config}}
 
In het instellingsplan van de HZ hebben we het statement ''bijdragen aan een betere wereld'' opgenomen. Bij het samenstellen van de casuïstiek zijn wij dan ook actief op zoek naar casussen waarbij een koppeling kan worden gemaakt met één of meer Sustainable Development Goals (SDGs). Middels het projectformat wat wij als leidraad voor de opdracht gebruiken, wordt gevraagd naar de raakvlakken van de opdracht ten opzichte van de SDGs.
 
==== Deelnemen? ====
Neem contact met Yvonne Vonk via y.e.vonk@hz.nl
{{Project BB config}}
{{Project
{{Project
|Name=Engerineering - Veiligheid & Gebruiksgemak
|Name=Engineering - Veiligheid & Gebruiksgemak
|Part of=PR 00484
|Part of=PR 00484
|Start date=2025-04-21
|Start date=2025-04-21
|End date=2025-06-20
|End date=2025-06-20
|Summary=Tijdens dit blok werken de studenten aan een project rondom elektrische fietsen, met een specifieke focus op veiligheid en gebruikersgemak. In dit project zullen de studenten zich richten op de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het gebruik van elektrische fietsen in een stedelijke omgeving, zoals Benidorm.
|Summary=Tijdens dit blok werken de studenten aan een project rondom elektrische fietsen, met een specifieke focus op veiligheid en gebruikersgemak. In dit project zullen de studenten zich richten op de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het gebruik van elektrische fietsen in een stedelijke omgeving, zoals Benidorm.
|Imagename=Studenten in frabriek.jpG
|Supercontext=PR 00484
|Supercontext=PR 00484
|Topcontext=Nexus
|Topcontext=Nexus

Huidige versie van 19 dec 2024 om 13:24

Vanaf de allereerste lesdag met één been in de praktijk staan, zo willen wij als HZ graag onze studenten opleiden. Gedurende het eerste studiejaar willen wij ieder blok studenten Engineering in contact brengen met verschillende organisaties. Tijdens het vierde blok zoeken wij een organisatie passend bij het thema dat tijdens dat blok centraal staat.

Thema: Veiligheid en Gebruiksgemak bij Elektrische Fietsen

Tijdens dit blok werken de studenten aan een project rondom elektrische fietsen, met een specifieke focus op veiligheid en gebruikersgemak. In dit project zullen de studenten zich richten op de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het gebruik van elektrische fietsen in een stedelijke omgeving, zoals Benidorm.

Wij zoeken een Business-to-Consumer (B2C)-bedrijf dat inzichten kan bieden in hoe veiligheid en gebruiksgemak een rol spelen binnen hun producten of diensten.

Wat mag u van de studenten verwachten?

Studenten van de HZ University of Applied Sciences (HZ UAS) hebben een inspanningsverplichting, dat betekent dat wordt verwacht dat zij gemotiveerd aan de slag gaan. Alle eerstejaars studenten (naar verwachting 60 studenten) werken tijdens één lesblok (ongeveer 8 lesweken) in groepsverband aan het project rondom elektrische fietsen gelinkt aan business-to-consumer.

What's in it for you?

Deelname aan dit projectvak biedt een mooie kans om als organisatie in beeld te komen bij studenten. Dé kans om een visitekaartje af te geven en ook in de toekomst met onze studenten aan de slag te gaan middels vervolgprojecten, nieuwe projecten, stages of zelfs toekomstig medewerkers. Daarnaast leren onze studenten om met een frisse en innoverende blik naar vraagstukken te kijken en hierop aanbevelingen te doen voor het werkveld.

Hoe worden de studenten begeleid vanuit de HZ UAS?

De studenten zijn eerstejaars studenten, voor het werken voor een opdrachtgever relatiefnieuw is. Gedurende het vak krijgen de studenten verdiepende lessen van hun docenten, is er ruimte ingeroosterd om met hun groepje aan het werk te gaan en is de begeleid docent bereikbaar voor vragen.

Hoe ziet het rooster er uit?

Blok 4: 21 april 2025 tot 20 juni 2025. Wij vragen uw betrokkenheid op drie vaste momenten (de definitieve data worden later gecommuniceerd):

  • Begin van het blok: Rondleiding binnen uw organisatie. En de opdracht uitleggen / perspectief van het bedrijf op de opdracht duiden.
  • Halverwege het blok: Q&A-sessie waarbij studenten vragen kunnen stellen en feedback ontvangen.
  • Eind van het blok: Ontvangst van een adviesrapport met aanbevelingen gebaseerd op het werk van de studenten.

Algemene informatie / wat wordt er van u verwacht?

De studentengroep bestaat uit zowel Nederlandse als internationale studenten, u vindt het niet erg om in het Engels over uw vakgebied te vertellen. Wij vragen een actieve betrokkenheid op bovenstaande momenten, inclusief een rondleiding en een gastles of presentatie over hoe veiligheid en gebruiksgemak een rol spelen binnen uw bedrijf.

Wat leveren de studenten op?

De studenten werken gedurende het blok aan een vraagstuk welke zij van hun docent hebben gekregen en passen deze toe op de context van uw organisatie. De studenten leveren aan het eind van hun blok een adviesrapport, welke u ontvangt.

Link met de Sustainable Development Goals

In het instellingsplan van de HZ hebben we het statement bijdragen aan een betere wereld opgenomen. Bij het samenstellen van de casuïstiek zijn wij dan ook actief op zoek naar casussen waarbij een koppeling kan worden gemaakt met één of meer Sustainable Development Goals (SDGs). Middels het projectformat wat wij als leidraad voor de opdracht gebruiken, wordt gevraagd naar de raakvlakken van de opdracht ten opzichte van de SDGs.

Deelnemen?

Neem contact met Yvonne Vonk via y.e.vonk@hz.nl