CNTR 00021: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met ' {{Contributor config}} {{Contributor |Name=Loek van der Linde |Stakeholder=STKH 00002, |Research group primary=RG 00012, }}')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
{{Contributor
{{Contributor
|Name=Loek van der Linde
|Name=Loek van der Linde
|Stakeholder=STKH 00002,
|Imagename=Loek van der Linde .jpg
|Research group primary=RG 00012,
|Profiletext=Loek is in 2018 afgestudeerd als Software Engineer aan de opleiding HBO-ICT op de HZ, na een omweg te hebben gemaakt van Kunstmatige Intelligentie en Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Na zijn diploma aan de HZ is hij aan de slag gegaan als docent bij de opleiding.
 
In 2022 rondde hij de master Software Engineering af aan de Open Universiteit. In de opleiding HBO-ICT is Loek in alle studiejaren betrokken: van het zetten van de eerste stapjes in programmeren tot het begeleiden van afstudeerders.
In het lectoraat Data Science wordt Loek ingezet vanwege zijn kennis van software engineering en deep learning. Daar werkt hij aan projecten waarbij vraag is naar data engineering van grote hoeveelheden data, waarna die data gebruikt wordt om complexe modellen te ontwikkelen.
Een voorbeeld is het project AIRTuB waarbij met een drone naar windturbines op zee gevlogen wordt. Eenmaal aangekomen, inspecteert de drone met camera’s en sensoren de turbinebladen op kleine schade en erosie.
Een ander voorbeeld is het fieldlab Autonoom Varen waarin een taxibootje volledig autonoom door de haven van Vlissingen vaart. Een groot aantal sensoren en camera’s verzamelt data, op basis waarvan de boot zelf beslist welke actie te ondernemen, zodat de passagiers veilig op hun bestemming aankomen.
|ProfiletextEn=Loek graduated in 2018 as a Software Engineer from the HBO-ICT program at HZ, after a detour from Artificial Intelligence and Linguistics at Utrecht University. After graduating from HZ, he started working as a lecturer at the program.
 
In 2022, he completed the master's degree in Software Engineering at the Open University. In the HBO-ICT program, Loek is involved in all years of study: from taking the first steps in programming to supervising graduating students.
In the Data Science lectureship, Loek is employed because of his knowledge of software engineering and deep learning. There he works on projects where there is a demand for data engineering of large amounts of data, after which that data is used to develop complex models.
An example is the AIRTuB project in which a drone is flown to wind turbines at sea. Once it arrives, the drone uses cameras and sensors to inspect the turbine blades for minor damage and erosion.
Another example is the fieldlab Autonomous Sailing in which a cab boat travels completely autonomously through Flushing harbor. A large number of sensors and cameras collect data, based on which the boat itself decides what action to take so that passengers arrive safely at their destination.
|Stakeholder=STKH 00002
|Email=loek.linde@hz.nl
}}
}}

Huidige versie van 12 okt 2023 om 19:05

















Loek van der Linde

Loek van der Linde
Loek is in 2018 afgestudeerd als Software Engineer aan de opleiding HBO-ICT op de HZ, na een omweg te hebben gemaakt van Kunstmatige Intelligentie en Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Na zijn diploma aan de HZ is hij aan de slag gegaan als docent bij de opleiding.

In 2022 rondde hij de master Software Engineering af aan de Open Universiteit. In de opleiding HBO-ICT is Loek in alle studiejaren betrokken: van het zetten van de eerste stapjes in programmeren tot het begeleiden van afstudeerders. In het lectoraat Data Science wordt Loek ingezet vanwege zijn kennis van software engineering en deep learning. Daar werkt hij aan projecten waarbij vraag is naar data engineering van grote hoeveelheden data, waarna die data gebruikt wordt om complexe modellen te ontwikkelen. Een voorbeeld is het project AIRTuB waarbij met een drone naar windturbines op zee gevlogen wordt. Eenmaal aangekomen, inspecteert de drone met camera’s en sensoren de turbinebladen op kleine schade en erosie.

Een ander voorbeeld is het fieldlab Autonoom Varen waarin een taxibootje volledig autonoom door de haven van Vlissingen vaart. Een groot aantal sensoren en camera’s verzamelt data, op basis waarvan de boot zelf beslist welke actie te ondernemen, zodat de passagiers veilig op hun bestemming aankomen.
Organisatie: HZ University of Applied Sciences
E-mail: loek.linde@hz.nl
Telefoon:
Thuispagina:
Onderzoeksgroep (primair):
Onderzoeksgroep (secundair):

Projecten