RG 00006: verschil tussen versies

Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(27 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
{{Research Group
{{Research Group
|Supercontext=Onderzoeksgroepen
|Supercontext=Onderzoeksgroepen
|Name=Biobased Economy
|Name=Biobased Bouwen
|Subheading=Draagt bij aan de de transitie naar een biobased society
|NameEn=Biobased construction
|Summary=Biobased Economy (BBE) gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘bio based’. De verwachting is dat biomassa de komende jaren een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze economie. Dit heeft verschillende redenen, maar de belangrijkste zijn innovatie, economische kansen, energieonafhankelijkheid en het verminderen van broeikasgassen.  
|Subheading=Biobased bouwen met in de regio beschikbare materialen
|SubheadingEn=Biobased construction with materials available in the region.
|Summary=Het lectoraat Biobased Bouwen verzamelt, ontwikkelt, valoriseert en draagt kennis uit over de toepassing van biobased materialen in de bouw en civiele techniek.  


Samenwerking
Ze richt zich op de woning‐ en utiliteitsbouw, bestaande bouw en nieuwbouw, funderingen, constructies, de afwerking van gevels, daken en binnenzijde en op civiele toepassingen in de weg‐ en waterbouw. Het lectoraat is onderdeel van MNEXT, een samenwerking tussen de HZ en Avans.
Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) is een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Centres of Expertise zijn door het ministerie van OCW ingesteld om het hoger onderwijs nadrukkelijker te koppelen aan regionaal economische speerpunten. Actiegerichte samenwerkingsverbanden waarin bedrijven en onderwijsinstellingen, overheden en andere publieke organisaties samen innoveren, experimenteren en investeren, gericht op toekomstbestendig beroepsonderwijs en beroepspraktijk.
De onderzoekers voeren het praktijkgericht onderzoek uit in samenwerking met (internationale) bedrijven, onderzoeksinstellingen en studenten.  
 
Het lectoraat richt zich bij voorkeur op bouwmaterialen en –systemen die zijn gemaakt van in de regio beschikbare agro-reststromen. De focus ligt bijvoorbeeld op bouwmaterialen en composieten uit vlas, hennep, bamboe en hout en isolatiematerialen zoals (vlas)kalkhennep, mycelium, riet en stro en wier.
Biobased onderzoek  
Door vooral biobased bouwmaterialen van Zeeuwse en Brabantse bedrijven te onderzoeken kunnen duurzame netwerken ontstaan, die kansen bieden voor werkgelegenheid en startups.  
Onderzoek wordt gedaan vanuit de lectoraten Biobased Bouwen, Biobased Products, Biobased Energy en de onderzoeksgroep Biopolymeren. In diverse projecten, met inzet van docenten en studenten, helpen wij bedrijven en overheden bij het realiseren van biobased innovaties. Zo wordt er bijvoorbeeld in het project Biobased brug gewerkt aan de ontwikkeling van een biobased fiets-voetgangersbrug gemaakt van biobased composiet. Een ander voorbeeld is het project Functionele Stabiliteit Biopolymeren waar de toepassing van bioplastics in duurzame producten zoals mobiele telefoons en isolatieschuim wordt onderzocht.
Een mooi voorbeeld van het praktijkgericht onderzoek van dit lectoraat is de ontwikkeling van de kennisbank www.biobasedbouwen.nl. Ze heeft deze gemaakt in samenwerking met 40 bedrijven en kennisinstellingen uit de Green Deal Biobased Bouwen. Via deze kennisbank kan iedereen - van uitvoerder tot beleidsmaker en opdrachtgever – kennis vergaren en delen over de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van biobased materialen, producten en bouwconcepten.
|Objective=x
|SummaryEn=The research group Biobased Construction collects, develops, valorises and disseminates knowledge about the application of biobased materials in construction and civil engineering. It focuses on residential and non-residential construction, existing and new buildings, foundations, constructions, the finishing of facades, roofs and the interior and on civil applications in road and hydraulic engineering. The research group is part of MNEXT, a collaboration between the HZ and Avans.
|Mission=x
The researchers carry out practice-based research in cooperation with (international) companies, research institutions and students.
|Professor=CNTR 00120
The research group focuses on building materials and systems that are produced from agro-residual flows available in the region. The focus is for example on building materials and composites from flax, hemp, bamboo and wood and insulation materials such as (flax) lime hemp, mycelium, reed and straw and weed. By examining bio-based building materials from Zeeland and Brabant companies in particular, sustainable networks can be created that offer opportunities for employment and start-ups.
|Contact person=CNTR 00120
A good example of the practice-based research of this lectorate is the development of the knowledge database www.biobasedbouwen.nl. It has created this in cooperation with 40 companies and knowledge institutions from the Green Deal Biobased Construction. Through this knowledge bank, everyone - from the builder to the policymaker and client - can gather and share knowledge about the availability and application of bio-based materials, products and building concepts.
|Project=PR 00280
|Objective=Bijdragen aan de biobased economy.
|ObjectiveEn=Contributing to the biobased economy.
|Mission=Het verzamelen, ontwikkelen, valoriseren en uitdragen van kennis over de toepassing van biobased materialen in de bouw en civiele techniek.
|MissionEn=Collecting, developing, valorising and disseminating knowledge about the application of bio-based materials in construction and civil engineering.
|Imagename=Dreamstime xl 13241824.jpg
|Professor=CNTR 00045
|Contact person=CNTR 00099
|HZ theme=Energie,Biobased
|Project=PR 00307,PR 00335,PR 00319,PR 00336
}}
}}

Huidige versie van 28 nov 2023 om 16:57




















Biobased bouwen met in de regio beschikbare materialen

Het lectoraat Biobased Bouwen verzamelt, ontwikkelt, valoriseert en draagt kennis uit over de toepassing van biobased materialen in de bouw en civiele techniek.

Ze richt zich op de woning‐ en utiliteitsbouw, bestaande bouw en nieuwbouw, funderingen, constructies, de afwerking van gevels, daken en binnenzijde en op civiele toepassingen in de weg‐ en waterbouw. Het lectoraat is onderdeel van MNEXT, een samenwerking tussen de HZ en Avans. De onderzoekers voeren het praktijkgericht onderzoek uit in samenwerking met (internationale) bedrijven, onderzoeksinstellingen en studenten. Het lectoraat richt zich bij voorkeur op bouwmaterialen en –systemen die zijn gemaakt van in de regio beschikbare agro-reststromen. De focus ligt bijvoorbeeld op bouwmaterialen en composieten uit vlas, hennep, bamboe en hout en isolatiematerialen zoals (vlas)kalkhennep, mycelium, riet en stro en wier. Door vooral biobased bouwmaterialen van Zeeuwse en Brabantse bedrijven te onderzoeken kunnen duurzame netwerken ontstaan, die kansen bieden voor werkgelegenheid en startups.

Een mooi voorbeeld van het praktijkgericht onderzoek van dit lectoraat is de ontwikkeling van de kennisbank www.biobasedbouwen.nl. Ze heeft deze gemaakt in samenwerking met 40 bedrijven en kennisinstellingen uit de Green Deal Biobased Bouwen. Via deze kennisbank kan iedereen - van uitvoerder tot beleidsmaker en opdrachtgever – kennis vergaren en delen over de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van biobased materialen, producten en bouwconcepten.

Missie
Het verzamelen, ontwikkelen, valoriseren en uitdragen van kennis over de toepassing van biobased materialen in de bouw en civiele techniek.
Doelstelling
Bijdragen aan de biobased economy.
Lector
Frank Huijben
Contactpersoon
Marianna Ansiliero de Oliveira Coelho
HZ-thema's
Energie, Biobased
Biobased Bouwen

Onderzoekers

Kernprojecten

Projecten

Kernpublicaties

Geen publicaties.