Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:
|Event type=News
|Event type=News
|Start date=2024/04/8
|Start date=2024/04/8
|Summary=In de afgelopen maanden heeft HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren samen met lectoraat Resilient Deltas literatuurstudie gedaan naar het waarderen van nature based solutions en ecosysteemdiensten. Voor het Interregproject Aquatuur bekijken we welke niet-technische barrières er zijn bij het implementeren van nature based solutions. Vanaf april gaan we aan de slag met een casus in de Moerbekepolder (Oost-Vlaanderen). Er worden interviews afgenomen bij de stakeholders in de regio om inzicht te krijgen in gebruik van het gebied en de mogelijkheden voor de toekomst. Denk hierbij aan lokale overheden, natuurorganisaties, boeren en recreatieve verenigingen. Vervolgens werken we via drie workshops naar een waardemodel toe waarin de ecosysteemdiensten op een efficiënte manier samenkomen met het gebruik van het gebied. Daarbij besteden de onderzoekers continu aandacht aan de niet-technische barrières (wetgeving, draagvlak, financiering, etc.) die de stakeholders in het gebied gedurende het proces aantreffen.
|Summary=In de afgelopen maanden heeft HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren samen met lectoraat Resilient Deltas een literatuurstudie gedaan naar het waarderen van nature based solutions en ecosysteemdiensten. Voor het Interregproject Aquatuur bekijken we welke niet-technische barrières er zijn bij het implementeren van nature based solutions. Vanaf april gaan we aan de slag met een casus in de Moerbekepolder (Oost-Vlaanderen). Er worden interviews afgenomen bij de stakeholders in de regio om inzicht te krijgen in het gebruik van het gebied en de mogelijkheden voor de toekomst. Denk hierbij aan lokale overheden, natuurorganisaties, boeren en recreatieve verenigingen. Vervolgens werken we via drie workshops naar een waardemodel toe waarin de ecosysteemdiensten op een efficiënte manier samenkomen met het gebruik van het gebied. Daarbij besteden de onderzoekers continu aandacht aan de niet-technische barrières (wetgeving, draagvlak, financiering, etc.) die de stakeholders in het gebied gedurende het proces aantreffen.
|Imagename=Interreg A3 aquatuur.jpg
|Imagename=Interreg A3 aquatuur.jpg
}}
}}
{{Event KCOI additional}}
{{Event KCOI additional}}

Versie van 8 apr 2024 11:39























Aquatuur: Start onderzoek in Moerbekepolder

In de afgelopen maanden heeft HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren samen met lectoraat Resilient Deltas een literatuurstudie gedaan naar het waarderen van nature based solutions en ecosysteemdiensten. Voor het Interregproject Aquatuur bekijken we welke niet-technische barrières er zijn bij het implementeren van nature based solutions. Vanaf april gaan we aan de slag met een casus in de Moerbekepolder (Oost-Vlaanderen). Er worden interviews afgenomen bij de stakeholders in de regio om inzicht te krijgen in het gebruik van het gebied en de mogelijkheden voor de toekomst. Denk hierbij aan lokale overheden, natuurorganisaties, boeren en recreatieve verenigingen. Vervolgens werken we via drie workshops naar een waardemodel toe waarin de ecosysteemdiensten op een efficiënte manier samenkomen met het gebruik van het gebied. Daarbij besteden de onderzoekers continu aandacht aan de niet-technische barrières (wetgeving, draagvlak, financiering, etc.) die de stakeholders gedurende het proces aantreffen.

Aquatuur: Start onderzoek in Moerbekepolder