Vervolgsessie 16 november 2022
In deze sessie gaan we samen op zoek te gaan naar de beste manier om leeromgevingen te versterken en te verbinden. We gaan aan de slag met het delen bestaande initiatieven en pitchen van nieuwe initiatieven. Daarbij willen we samen gaan werken aan de volgende vragen: Op welke manier kan een initiatief voor jou van toegevoegde waarde zijn? Wat kunnen we verbeteren in onze eigen omgevingen? Zou jij je initiatief kunnen/willen verbinden aan O2lab Hub Zeeland c.q. door ontwikkelen en wat is daarvoor nodig?
Datum: 16 november
Locatie:
Tijdstip: 13.00 uur - 17.00 uur
Bevindingen kennismakingssessie 24 mei 2022
Het was fijn om de buren beter te leren kennen en samen te dromen. Er was veel betrokkenheid en kennis aanwezig tijdens de gesprekken. Bekijk hier de Sfeerimpressie 24 mei O2Lab Zeeland
Daarna zijn we met het projectteam bij elkaar gekomen en de voortgang van O2LAB Zeeland besproken. Hierbij de bevindingen:
Onze impactdroom - Hoe kunnen we kinderen en jongvolwassenen leren en ondersteunen om samen in een regionaal ecosysteem op een ondernemende manier aan de slag te gaan met maatschappelijke vraagstukken?
Of dit nu een proeftuin, hub of clubhuis is, ons doel is het realiseren van een leeromgeving die inspeelt op maatschappelijke opgaven en ontwikkelingen die vertaald kunnen worden naar 'bedrijfsmatige' opdrachten voor de leerlingen en studenten waarbij regionale partijen onderdeel zijn van de leeromgeving.
Al genoemde concept principes- studenten betrekken in zo vroeg mogelijk stadium; trainen van ondernemend gedrag/competenties; vo-mbo-hbo insteek; duurzaam ondernemerschap met balans tussen winst en maatschappelijke impact maken.
De volgende aspecten zijn van belang:
- Huidige situatie: Wat speelt er nu op het gebied van ondernemerschapsonderwijs? Wat zijn hier de resultaten van? Wat kunnen wij hiervan leren en meenemen in de ontwerpprincipes van de leeromgeving?
- Maatschappelijke vraagstukken & impact: Wie en wat is er nodig om impact te kunnen maken en met vraagstukken aan de slag te kunnen die geen eigenaar hebben? Welke partners zijn daarvoor nodig? Welke rol spelen wij en andere regionale spelers hierin?
- Onderwijskundig: Hoe kunnen we een omgeving creëren vanuit het onderwijs die bovenstaand mogelijk maakt?
We nodigen jullie uit om met ons de gewenste ontwerpprincipes verder te verkennen om zo deze impactdroom te kunnen realiseren! Wat zijn jouw wensen ten aanzien van de vervolgstappen? Wie wil jij uitnodigen voor een vervolgsessie?