PR SSM 00067 - aanpak: verschil tussen versies

Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 13: Regel 13:


'''bron0006@hz.nl'''
'''bron0006@hz.nl'''
]]
[[Bestand:Portret Linda.jpg|gecentreerd|miniatuur|'''Linda Oudeman'''
'''21 jaar'''
'''Student Social Work'''
'''Wemeldinge'''
'''oude0024@hz.nl'''
]]
]]



Versie van 19 nov 2016 19:04

Drie studenten, één project = één DOEL.

Hoe kan het sociaal netwerk van de patiënt worden versterkt en welke invloed heeft dit op het sociale, het psychische en financiële welzijn van de patiënt?

Bovenstaande onderzoeksvraag geeft in zijn geheel aan waar wij, drie derdejaars Social Work studenten van de HZ University of Applied Sciences, ons vanaf september 2016 tot en met januari 2017 op zullen gaan richten. In dit portfolio houden we u dan ook op de hoogte van de start, de ontwikkeling en de afsluitingsfase omtrent deze onderzoeksvraag. We geven weer hoe wij de onderzoeksvraag zo helder en waarheidsgetrouw mogelijk gaan beantwoorden, welke middelen en personen hier hun steentje aan bij dragen, geven een open en helder overzicht van de stappen die wij in dit project ondernemen en geven uiteindelijk een antwoord op bovenstaande vraag. Maar voordat wij daar mee beginnen, stellen wij ons eerst even voor...

Anouk Bron 21 jaar Student Social Work Vlissingen bron0006@hz.nl
Linda Oudeman 21 jaar Student Social Work Wemeldinge oude0024@hz.nl

De start van onze deelname aan het project

Donderdag 29 september maakten wij onze start met deel te nemen aan het project "Over-leven met Kanker". Wij maakten kennis met Hans de Bruin, onze projectleider die ons vanaf dan tot en met aan januari intensief zal begeleiden bij het uitvoeren van onze taak binnen het project. Bij deze start maakten wij dan ook kennis met deze taak: het uitvoeren van een kwalitatief onderzoek waarbij wij ons voornamelijk zullen gaan richten op de professionals en vrijwilligers rondom de patiënt. De onderzoeksvraag vanuit het project luidt dan ook als volgt

"Hoe kan het sociaal netwerk van de patiënt worden versterkt zodat er passende hulp aangeboden kan worden en deze ook kan worden ontvangen?"

Voor ons als studenten een uitdagende maar interessante vraag. Na diverse instructies hebben wij uitleg ontvangen over de diverse methoden waarmee binnen het project wordt gewerkt. Zoals de Soft Systems Methodology en de PQR-methode. Voor ons als studenten een erg belangrijk onderdeel willen wij dit onderzoek op een goede, maar ook passende manier bij het project, laten verlopen. Nadien konden wij dan ook beginnen met ons eerste belangrijke onderdeel van het onderzoek: het plan van aanpak. Hieronder bent u dan ook welkom om het inmiddels afgeronde en beschikbare plan van aanpak dan ook te lezen.

Plan van aanpak

De interview aftrap...

Na het afronden van het plan van aanpak en de nodige feedback in ontvangst te hebben genomen was het wachten op de eerste adresgegevens van diverse contactpersonen waarbij wij de eerste interviews eventueel konden gaan afnemen. Onderling waren er afspraken omtrent de interviews gemaakt en per tweetal zouden de interviews worden afgenomen. Iedere student neemt drie interviews af en is bij drie andere interviews aanwezig om te notuleren en vervolgens de verslaglegging te volbrengen. Wij streefden dan ook naar 9 interviews en vanuit de verrassend snelle en goede start lijken we dit doel ook te gaan behalen. Nadat wij namelijk op dinsdag acht november de adresgegevens in ontvangst hebben mogen nemen zijn de eerste contacten direct gelegd waaruit de datums voor de interviews bekend werden. Op maandag 14 november vonden dan ook de eerste twee interviews plaats met twee vrijwilligers van Stichting Palazzoli. Dit waren Agnes Wesselius, vrijwilliger en teamleider in Hulst en Pieter (achternaam, functie). Op dinsdag 15 november vond vervolgens al het tweede interview plaats met Ingrid Wojtal, vrijwilliger bij Steunpunt Terneuzen. Om u een beeld te geven van deze drietal interviews en aan u te laten zien wat er in deze eerste drie naar voren is gekomen bent u hieronder welkom om de verslaglegging te lezen.

Interview A. Wesselius, Stichting Palazzoli

Interview P. , Stichting Palazzoli

Interview I. Wojtal, Steunpunt Terneuzen

De eerste validatiesessie























Referenties