Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Profile text" met waarde "Portfolio's". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 25 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Sophie Adriaanse  + (Mijn naam is Sophie Adriaanse en ik woon iMijn naam is Sophie Adriaanse en ik woon in Middelburg en in mijn vrijetijd korfbal ik en ga ik graag uit eten. </br></br>Ik werk bij het Kenniscentrum vanwege de grote verscheidenheid aan projecten. Toerisme is namelijk zoveel meer dan simpelweg op vakantie gaan. Ik vind het leuk om samen met gemotiveerde collega’s kennis te leveren voor een toekomstbestendige vrijetijdssector. Doordat het Kenniscentrum Kusttoerisme onderdeel is van de HZ University of Applied Sciences, biedt dit mij ook de mogelijkheid om voor de opleiding Tourism Management te werken. Ik probeer onderzoek en onderwijs hierdoor te verbinden.erzoek en onderwijs hierdoor te verbinden.)
  • William Hazel  + (Mijn naam is William Hazel en ik woon in MMijn naam is William Hazel en ik woon in Middelburg en BBQ (Texas stijl) graag in mijn tuin! Verder doe ik aan hardlopen en verover graag de wereld achter mijn pc.</br></br>Ik werk bij het Kenniscentrum, omdat ik mij wil ontwikkelen in data analyse. In deze baan heb ik de kans om deze wens te combineren met een van mijn hobby’s… de toerist uithangen! Binnen mijn werk ben ik goed in programmeren, analytisch denken, kritisch zijn en het combineren van vakgebieden. </br></br>Mijn expertise ligt binnen de themagebieden: machine learning, GIS, GPS data en mobiliteit. De projecten die aansluiten bij deze expertise en waar ik dan ook dicht bij betrokken ben zijn onderzoeken naar mobiliteit, inwonersonderzoek en onderzoeken naar de relatie tussen natuur en toerisme.naar de relatie tussen natuur en toerisme.)
  • Mireille Martens  + (Mireille Martens behaalde een bachelordiplMireille Martens behaalde een bachelordiploma Psychologie in België, studeerde Aquatische Ecotechnologie aan HZ University of Applied Science in Nederland en heeft een master in Environmental Science van de University of Halmstad (Zweden) waar ze zich specialiseerde in wetlands.</br>Ze startte bij de HZ als docent-onderzoeker. Van 2019 tot 2021 werkte ze als projectleider van het TKI wetland-project waarbij er werd onderzocht of wetlands kunnen worden gebruikt als voorbehandeling om de hoeveelheid biofouling bij een ontzoutingstechnologie (bijvoorbeeld Ion Exchange en Reverse Osmosis ) te verminderen. </br>Momenteel onderzoekt ze hoe de steden Middelburg en Vlissingen meer klimaatadaptief gemaakt kunnen worden (OP Zuid) met een focus op het verbeteren van de waterkwaliteit in de stedelijke omgeving via blauwgroene oplossingen. Daarnaast trekt ze als projectleider van Aquatuur Interreg Vlaanderen Nederland. Dit project onderzoekt in hoeverre wetlands kunnen bijdragen aan de zoetwaterbeschikbaarheid in een waterschaarse regio. </br>Naast haar werk bij de Water Technology groep geeft Mireille ook les binnen verschillende modules van de Water Management opleiding, zoals Ecological water quality, Hydrology en Advanced Water Technology.</br>Naast haar baan bij HZ, werkt Mireille bij een Belgisch bedrijf dat wetlands aanlegt en ontwerpt. Ook hier is ze vnl bezig met onderzoeksprojecten zoals het Horizon 2020 project Multi Source waar hergebruik van gezuiverd afvalwater wordt onderzocht op een camping. Een ander voorbeeld is het H2pOwer project gesubsidieerd door de Vlaamse overheid met als doel om extra waterzuivering te realiseren via een oeverplantendak dat wordt gevoed met gezuiverd afvalwater - door een wetland - van een kantoorgebouw. door een wetland - van een kantoorgebouw.)
  • Mischa Beckers  + (Mischa Beckers is lector Data Science en vMischa Beckers is lector Data Science en verbonden aan de opleiding HBO-ICT van HZ.</br></br>Data science is een onderzoeksproces dat het nemen van datagedreven beslissingen ondersteunt. Mischa integreert dit proces in het onderwijs en onderzoek. Daarbij werkt hij samen met collega's, studenten en opdrachtgevers van zowel HBO-ICT als andere afdelingen binnen de HZ en daarbuiten.</br>In 1997 is Mischa gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op de toepassing van chemometrie in structuuranalyse van biomacromoleculen. Chemometrie omvat veel aspecten uit Data Science waaronder statistiek, data mining en machine learning en software engineering.</br>Vervolgens heeft Mischa bij Kluwer Academic Publishers als Electronic Publishing Specialist aan innovatieve toepassingen op basis van Natural Language Processing en tekstmining gewerkt. Sinds 2005 is hij aan de HZ verbonden en heeft hij diverse functies en rollen vervuld: docent, docent-onderzoeker, projectleider van het lectoraat ICT, opleidingscoördinator en had hij een prominente rol in curriculumontwikkeling en accreditaties.n curriculumontwikkeling en accreditaties.)
  • Aislinn Mahoney  + (My name is Aislinn Mahoney. I am a Dutch sMy name is Aislinn Mahoney. I am a Dutch student studying International Business and a member of the Green Office at the HZ University of Applied Sciences. At this moment I am the treasurer, meaning that I keep control of the financial aspects of the HZ Green Office and get to see what wonderful projects our members are working on.</br>Being a board member of the Green Office also means you’re running one or several projects. My focus is mobility, as smooth transportation really helps to get to the HZ and in terms of the school’s Co2 emissions, transport is the biggest contributor. We are currently working together with the E-Mobility Park to see how we can encourage HZ employees to use electronic shared cars, rather than one from the current car park. Stimulating bike usage and car-sharing amongst students are our other focal points.</br>I am glad to be a member of the Green Office, as it presents the opportunity to meet people from different cultures, and it has also helped me to crawl out of my shell. As we continue to grow, I am excited to see what the future holds for us.cited to see what the future holds for us.)
  • Anne Muilenburg  + (Na de opleiding Sportkunde te hebben afgerNa de opleiding Sportkunde te hebben afgerond op de HZ heeft Anne werkervaring opgedaan in verschillende functies in de ouderenzorg gericht op beweegstimulering. </br></br>Hier ontstond haar interesse en ambitie om kwetsbare doelgroepen te stimuleren en ondersteunen tot gezond gedrag. </br>Om zich hierin verder te ontwikkelen en haar kennis te vergroten heeft Anne de master Health Education and Promotion aan de Universiteit van Maastricht gevolgd en deze in 2022 afgerond. </br>Anne is sinds oktober 2022 werkzaam bij het lectoraat Healthy Region om met praktijkgericht onderzoek verder te bouwen aan een gezonde(re) omgeving voor alle doelgroepen.ezonde(re) omgeving voor alle doelgroepen.)
  • Yvonne Vonk-Spekman  + (Na haar jarenlange inzet binnen de opleidiNa haar jarenlange inzet binnen de opleiding Maritieme Officier bij de HZ was het voor Yvonne tijd om het roer om te gooien. Sinds april 2024 is zij werkzaam als Accountmanager HZ Nexus binnen het technische domein. Yvonne kan als geen ander aan externe relaties uitleggen hoe het schoolse leven op de HZ eruit ziet en waar er mooie kansen liggen om de verbinding te zoeken. Yvonne zoekt gedurende het hele jaar real-life casuïstiek voor alle technische opleidingen. Het zwaartepunt ligt hierbij in het najaar, wanneer de We Explore Together week plaatsvindt. Een projectweek waarbij meer dan 300 studenten interdisciplinair aan de slag gaan met échte vraagstukken.r aan de slag gaan met échte vraagstukken.)
  • Karin Kroeze  + (Na haar masters Geologie en Geofysica van Na haar masters Geologie en Geofysica van de Universiteit Utrecht, is Karin begonnen in de IT-servicesector waarna ze overstapte naar de energiesector (NAM en Shell) op diverse Europese locaties (Assen, Rijswijk, Londen, Brussel). Ze was onder meer projectmanager in well engineering, knowledge- en projectmanager binnen de IT-services en business processmanager Real Estate. Haar laatste rol was in het merger and aquisitionproject managementoffice voor Shell Downstream.</br>In 2010 is ze overgestapt naar het onderwijs. Ze deed veel ervaring op in het internationaal secundair onderwijs in Antwerpen. Naast het lesgeven in voornamelijk toegepaste wetenschappen heeft ze een multidisciplinair curriculum en lesmateriaal ontwikkeld en het begeleiden van leerlingen, ouders en nieuwe leerkrachten.</br>Sinds 2024 is ze binnen de HZ-projectleider van het Energy Campus-project. Het project draagt bij aan de transitie naar een klimaatneutraal Zeeland en legt de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.)
  • Mascha Dedert  + (Na haar studie Aquatische Ecotechnologie aNa haar studie Aquatische Ecotechnologie aan de HZ University of Applied Sciences is Mascha Dedert naar Amsterdam gegaan waar ze aan de UVA haar MSc haalde in de Biologie en promoveerde aan de VU op de effecten van hoge CO2-concentraties op calcificerend fytoplankton in het Paleoceen en Eoceen als indicatie van de gevolgen van hoge CO2-concentraties op het mariene ecosysteem.</br>Hierna werkte ze bij Wageningen Marine Research aan Wageningen UR en bij NWO als beleidsmedewerker exacte wetenschappen, voordat ze terugkeerde naar Zeeland. Hier combineert ze haar baan als onderzoeker bij Building with Nature met haar baan als programmamanager Deltawateren voor de Zeeuwse Milieufederatie. De combinatie van haar werk bij milieuwaakhond en aanjager ZMf en de onderzoeksgroep Building with Nature is er een die haar goed bevalt.ith Nature is er een die haar goed bevalt.)
  • Lyda Vos  + (Na haar studie wiskunde is Lyda begonnen aNa haar studie wiskunde is Lyda begonnen als wiskundedocent. Daarna heeft zij de opleiding bedrijfseconomie en de masteropleiding (ecologische) pedagogiek afgerond. Tijdens deze masteropleiding heeft zij kwantitatief onderzoek gedaan naar de invloed van sportactiviteiten op het gedrag van jongeren. In 2012 is Lyda gestart op het Goese Lyceum. Lyda vindt het onderzoek in de school belangrijk. Hier gaat het om o.a. kleine praktijkonderzoeken, analyse van resultaten om een kwaliteitsverbetering van het onderwijs te bereiken. Onderzoeken wat er speelt, vragen stellen en vooral nieuwsgierig zijn naar de achtergronden. Een lerende schoolcultuur, waarbij er gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering. In 2018 is het Goese Lyceum, locatie Bergweg, een excellente school geworden. De basis hiervoor is vooral vanuit een gezamenlijke visie binnen de school ontwikkeld, waaraan ook wetenschappelijke gegevens (o.a. Gert Biesta, Marinka Kuijpers) ten grondslag liggen. De persoonlijke interesse gaat uit naar de samenwerking tussen speciaal onderwijs en regulier onderwijs. Het onderzoeken van de mogelijkheden en vooral het verloop van de huidige samenwerking. Daarnaast ligt de interesse bij het leren van leraren. Wat maakt dat de leraar leert en hoe zien zij dit zelf? Wat is de ideale vorm en wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?)
  • Wim Huibregtse  + (Na jarenlang te hebben gewerkt bij energiecentrales maakte Wim Huibregtse in 2016 de overstap naar de HZ. Hij is nauw betrokken geweest bij het maken van de AD-opleiding Energietransitie Engineer waarin de belangrijke energievraagstukken centraal staan.)
  • Bob Romboud  + (Na vele jaren in het bedrijfsleven is Bob Na vele jaren in het bedrijfsleven is Bob in 1997 overgestapt naar HZ University of Applied Sciences. Bob was tot 2019 voornamelijk docent Elektronica, Besturingssystemen en Aandrijftechniek. In 2019 trad hij toe tot de onderzoeksgroep Delta Power.</br></br>Bob is actief in het onderzoeksprogramma rond getijdenenergie. Hij speelt een sleutelrol in het implementeren van de processen om de werking van bidirectionele pompen/turbines te controleren en te meten in het Delta Power-lab. Hier simuleren onderzoekers hoe dergelijke bidirectionele pompen/turbines zouden functioneren in een barrière tussen bijvoorbeeld de Noordzee en een meer als het Grevelingenmeer.</br>Hiernaast is Bob actief in het runnen en gezamenlijk uitbouwen van het Waterstoflab. In dit lab kan Delta Power studenten opleiden en geïnteresseerde stakeholders informeren over waterstof door het demonstreren van technologie gerelateerd aan het gebruik van groene waterstof.eerd aan het gebruik van groene waterstof.)
  • Roel Tolle  + (Na zestien jaar in het bedrijfsleven te heNa zestien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als energietechnoloog is Roel sinds november 2021 werkzaam als docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Delta Power.</br></br>Hij heeft in de loop der jaren brede kennis en ervaring opgedaan rondom de energietransitie in de industrie en de gebouwde omgeving. Daarbij valt te denken aan de implementatie van duurzame energieopwekking, systeemintegratie, opslagtechnieken van warmte en elektriciteit, toepassing van (groene) waterstof en vraagstukken die verband houden met de warmtetransitie. “Het is ontzettend leuk, maar ook belangrijk om de technische kennis en ervaring te delen met onze toekomstige ingenieurs. Via Delta Power wil ik graag mijn bijdrage leveren, om de verbinding tussen onderwijs en onderzoek te versterken."sen onderwijs en onderzoek te versterken.")
  • Nadia Pourmohammadzia  + (Nadia is senior-onderzoeker van het lectorNadia is senior-onderzoeker van het lectoraat Supply Chain Innovation van de HZ. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op 'automated driving'. Voordat ze bij de HZ kwam, was ze postdoctoraal onderzoeker bij de TU Delft, en onderzoeksmedewerker van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS). </br>Ze heeft Industrial Engineering gestudeerd en is gepromoveerd in Food Supply Chain Management aan de Teheran Polytechnic, Iran. </br>Nadia's onderzoeksinteresses vallen in het brede spectrum van supply chain management met transport en logistiek. Ze heeft een achtergrond in verschillende stromingen van 'operations research', waaronder stochastisch programmeren, netwerkprogrammering, lineair/nonlineair programmeren, integer programmeren, simulatiegebaseerde optimalisatie en speltheorie.iegebaseerde optimalisatie en speltheorie.)
  • Nathalie van de Zande  + (Nathalie werkt als docent-onderzoeker bij Nathalie werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Ouderenzorg en de opleiding Verpleegkunde.</br></br>Ze heeft onder meer gewerkt als projectleider van het Europese Interreg 2 Zeeën-project SAIL (over het langer actief en onafhankelijk maken van ouderen) en ze is coördinator van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zeeland (AWOZ). De AWOZ is een netwerk waarmee door samenwerking en kennisdeling de ouderenzorg in Zeeland naar een hoger niveau wordt getild.eeland naar een hoger niveau wordt getild.)
  • Nicolette de Klerk-Jolink  + (Nicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt alsNicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region van HZ University of Applied Sciences. Daarnaast is zij docent bij de bacheloropleiding verpleegkunde van de HZ.</br>In samenwerking en afstemming tussen onderwijs en de praktijk participeert zij in regionale, nationale en internationale projecten op het gebied van zorg en onderwijsinnovaties die bijdragen aan de gezondheidsbevordering van het individu en de gemeenschap. Ze streeft hierbij verduurzaming na door specifiek aandacht te hebben voor de implementatie van de innovatie.</br>Zij werkte ruim vijftien jaar als intensive/cardiocare- verpleegkundige in binnen- en buitenland, maar maakte de overstap naar het zorgonderwijs. Zij voltooide de lerarenopleiding verpleegkunde en behaalde haar master onderwijswetenschappen in 2013.</br>De diversiteit van haar werkzaamheden in het onderwijs reikt van docent-onderzoeker, projectleider, leidinggevende, onderwijscoördinator, curriculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.riculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.)
  • Nilab Raufi  + (Nilab Raufi studeert Bedrijfskunde aan HZ Nilab Raufi studeert Bedrijfskunde aan HZ en zit in haar vierde jaar. Momenteel loopt ze stage binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren en doet ze onder begeleiding van Frank Peeters onderzoek naar toekomstbestendige MKB, in samenwerking met Dockwize. Als beroepsproduct voor haar scriptie zal ze een toekomstbestendigheidsscan maken voor ondernemers.bestendigheidsscan maken voor ondernemers.)
  • Noëlle Verhage  + (Noëlle Verhage is binnen HZ Kenniscentrum Noëlle Verhage is binnen HZ Kenniscentrum voor Kusttoerisme projectleider en onderzoeker. </br></br>Ze wil een bijdrage leveren aan het in kaart brengen van relevante zaken die nodig zijn om de balans tussen natuur, toerisme, inwoners en overheden te behouden.</br>Binnen de branche voor toerisme en natuur in Zeeland heeft ze de afgelopen jaren veel kennis en werkervaring opgedaan. Buitenom haar werk is ze veel te vinden in de Zeeuwse natuur, op de mountainbike, op de racefiets en in haar kajak. </br>Ze houdt zich momenteel bezig met de projecten Toerisme en Natuur, Zis Groene Compagnie, Divers aanbod (waterrecreatie) en Monitoring Waterdunen.(waterrecreatie) en Monitoring Waterdunen.)
  • Sasja Vermeulen  + (Opgegroeid op een camping in Zeeland, ben Opgegroeid op een camping in Zeeland, ben ik al van jongs af aan betrokken bij de vrijetijdssector. Tijdens mijn studie en mijn baan bij een adviesbureau heb ik met veel plezier in Noord-Brabant gewoond. Het laatste jaar in combinatie met het runnen van een camping in Zeeland. Mede daardoor ben ik terug naar Middelburg verhuisd. In mijn vrije tijd sport ik graag en ben ik meestal omringd met vrienden en familie. Met het onderzoek dat ik doe, wil ik bruikbare inzichten bieden om de vrijetijdssector te versterken, zowel economisch als voor de maatschappij. Mijn expertise ligt vooral in het verzamelen en analyseren van data, in combinatie met het weten wat er in de vrijetijdssector speelt. Contact: sasja.vermeulen@hz.nltor speelt. Contact: sasja.vermeulen@hz.nl)
  • Pascalle Jacobs  + (Pascalle Jacobs werkt sinds 1 oktober 2021Pascalle Jacobs werkt sinds 1 oktober 2021 als onderzoekscoördinator en senior-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas. </br>Ze studeerde Management of Marine Ecosystems aan Wageningen Universiteit en promoveerde daar in 2015 op een onderzoek naar het effect van mosselzaadinvanginstallaties (mzi’s) op het plankton in de Waddenzee. </br>Tijdens en na haar promotieonderzoek werkte ze voor WMR en NIOZ aan pelagische en benthische primaire productie, fytoplankton en verschillende soorten schelpdieren zoals mosselen, platte oesters en kokkels.</br>Haar expertise ligt in de interactie tussen schelpdieren en microalgen, experimenteel onderzoek en ecologie.lgen, experimenteel onderzoek en ecologie.)
  • Patrick van Schaik  + (Patrick van Schaik is lector bij het lectoPatrick van Schaik is lector bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education.</br></br></br>‘Samenwerken aan onderwijskwaliteit in de regio.’</br></br></br>Patrick werkt al meer dan twintig jaar in diverse rollen en functies in het Zeeuwse onderwijs: docent bewegingsonderwijs, afdelingsleider havo, projectleider, onderwijskundige en onderwijskundig onderzoeker. Hij is geboren en getogen in Goes.</br></br>In 2015 heeft Patrick zijn master Onderwijswetenschappen gehaald aan de Universiteit Utrecht. Aansluitend kreeg hij een aanstelling als docent-promovendus bij het Research Institute for Child Development and Education van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Daar promoveerde hij in 2020. In zijn promotieonderzoek richtte hij zich op het benutten, co-construeren en delen van kennis en inzichten in docent-ontwikkelgroepen of professionele leergemeenschappen.</br></br>Op 1 juni 2021 is Patrick begonnen als lector Excellence and Innovation in Education bij HZ University of Applied Sciences. Hij is geïnaugureerd op 21 april 2022. Het onderzoek van het lectoraat richt zich op (regionaal) samenwerken aan onderwijskwaliteit, met specifieke aandacht voor een lerende cultuur in (onderwijs)organisaties, de sleutelrol die (school)leiders hierin moeten vervullen en de verbinding met de externe omgeving.</br></br>Vanuit zijn expertise participeert Patrick in diverse samenwerkingsinitiatieven, netwerken en organisaties op het terrein van onderzoek naar onderwijskundig leiderschap, praktijkgericht onderzoek en de verbinding tussen onderzoeks- en praktijkkennis. Hij is lid van de Programmacommissie Werken in het onderwijs van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en van de wetenschappelijke adviesraad van de master Educational Leadership van Penta Nova. Ook is hij projectleider van het Platform Leiderschap in het onderwijs en is hij als lector ‘opleiden over de grenzen van po en vo’ verbonden aan het Landelijk Expertisecentrum PO – VO (LEPOVO).</br></br>Projecten: Flankerend onderzoek ‘Samenwerken aan onderwijskwaliteit in de regio’: Processen en opbrengsten van regionale kennisnetwerken: overkoepelende lessen vanuit systeemperspectief (i.s.m. Oberon Onderzoek & Advies, Hogeschool Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam); Scan Zorginstelling als lerende organisatie (i.s.m. Scalda, practoraat Hybride Leeromgevingen en Viazorg); Invloed van lob op een keuze voor een lerarenopleiding van havisten op vo-scholen in Zeeland; Samen werken aan onderzoekend vermogen in het profielwerkstuk. onderzoekend vermogen in het profielwerkstuk.)
  • Paul Vader  + (Paul Vader studeerde biologie aan de UvA iPaul Vader studeerde biologie aan de UvA in Amsterdam en werkt sinds 1997 aan de HZ. Hij doceerde aquatische ecologie bij de opleiding Watermanagement, ontwikkelde een minor duurzaamheid en diverse cursussen op dat gebied bij het Lectoraat Duurzaamheid en was hoofdredacteur van de HZ Discovery, het magazine over het onderzoek van de HZ. Paul werkte vanaf begin 2012 als contentmanager bij de onderzoeksgroep Building with Nature (BwN) aan het project ''Building with Living Nature''.</br></br></br>De laatste jaren heeft Paul zich verder bekwaamd als contentmanager voor de wiki's die de onderzoeksgroep EVM ontwikkelt en onderhoudt. Op deze manier kan hij zijn analytische en redactionele kwaliteiten inzetten om grote hoeveelheden kennis te structureren met behulp van EMM. Voor Rijkswaterstaat heeft hij naast de kennis over zeegras (https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/Zeegras_Zeegras_VN) de belangrijkste watersystemen van de Zuidwestelijke Delta op de DeltaExpertise-site vastgelegd: (https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/Home).</br></br>Voor de onderzoeksgroepen heeft hij de resultaten van verschillende projecten op de DeltaExpertise-site publiek toegankelijk gemaakt. Zie bijvoorbeeld: https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/RP_Roggenplaatsuppletie_VN en https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/VI_Waterveiligheid_en_vitale_infrastructuur_in_Zeeland_VN </br></br>Naast coördinator van het lectoraat EVM is hij redacteur van de nieuwe digitale HZ Discovery en is hij een van de twee vertrouwenspersonen van de HZ.van de twee vertrouwenspersonen van de HZ.)
  • Pieter-Bart Visscher  + (Pieter-Bart is sinds begin 2019 manager vaPieter-Bart is sinds begin 2019 manager van HZ Nexus. Na zijn Bachelor aan de UCR vertrok hij voor zijn Masters naar de Randstad. Na acht jaar werkzaam te zijn geweest in vastgoed consultancy besloot Pieter-Bart dat hij zich wilde inzetten voor het onderwijs binnen de provincie Zeeland. In zijn rol als manager van HZ Nexus levert hij een bijdrage aan het verknopen van het praktijkgerichte onderwijs en onderzoek van de HZ met diverse organisaties in de regio. Vervolgens maakt Pieter-Bart graag grote, complexe vraagstukken klein en behapbaar. Hij vindt het belangrijk dat er écht iets gebeurt en ideeën niet alleen op de tekentafel blijven liggen.et alleen op de tekentafel blijven liggen.)
  • Pim van Liere  + (Pim werkt sinds augustus 2019 voor HZ NexuPim werkt sinds augustus 2019 voor HZ Nexus als accountmanager Technology, Water & Environment. Tijdens zijn opleiding Facility Management in Rotterdam koos Pim ervoor om de minor Ondernemerschap aan de HZ te volgen. Zo kwam hij voor het eerst in aanraking met (de voorloper van) HZ Nexus en zag hij de enorme toegevoegde waarde van een stevige verbinding tussen opleidingen en het werkveld. Die verbindingen bouwen en onderhouden geeft hem energie. Pim werkt graag aan grotere (interdisciplinaire) projecten, waarbij hij de behoeften van opleidingen weet te matchen aan vraagstukken uit het werkveld. Het managen van grote projecten gaat Pim goed af door zijn projectmatige manier van werken en door zijn affiniteit met technologie en innovatie. Pim maakt in zijn vrije tijd graag meubels en is hobbymatig bezig met elektronica, zo heeft hij het lichtgevende naambord op ons kantoor gemaakt. Kom hem eens bewonderen, wanneer je in de buurt bent! eens bewonderen, wanneer je in de buurt bent!)
  • Janneke Jol  + (Plannen, organiseren, overzicht houden en Plannen, organiseren, overzicht houden en ontzorgen, dat vind ik ontzettend leuk. Deze zaken zijn gelukkig in mijn werk voor KCKT terug te vinden. Ik ondersteun mijn collega’s bij uiteenlopende projecten: van de organisatie van een evenement, tot het plannen van een meeting en van de voorbereiding van een visitatie tot de projectplanning, ik kom overal wel even om een hoekje kijken. </br></br>In 2020 verhuisden wij vanuit Rotterdam terug naar het mooie Zeeland en sindsdien zijn wij druk met de verbouwing van ons huis. Gelukkig is er ook nog tijd voor onze grootste passie: reizen. Waar we vroeger de hele wereld over reisden, focussen we ons nu met name op Europa. Met onze camperbus ontdekken we de mooiste plekjes. j.m.jol@hz.nlekken we de mooiste plekjes. j.m.jol@hz.nl)
 (Portfolio's)
  • Olaf Timmermans  + (Prof. dr. Olaf Timmermans is leading lectoProf. dr. Olaf Timmermans is leading lector van het Applied Research Centre Vitality van de HZ en lector van de onderzoeksgroep Healthy Region.</br></br>Hij begon zijn carrière in 1981 met de opleiding tot Verpleegkundige. Vervolgens werkte hij ruim twintig jaar in verschillende functies bij de (voorlopers) van Adrz en Emergis. Hij behaalde de titels Verpleegkundig Specialist aan Hogeschool Utrecht en een master in Nursing aan University of Cardiff.</br>In 2002 is Olaf op de HZ als docent Verpleegkunde begonnen en sinds 2004 is hij aangesloten bij de vakgroep Verpleegkunde en Vroedkunde van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Olaf heeft in 2012 aan de Universiteit van Antwerpen zijn promotieonderzoek naar innovatie in de gezondheidszorg afgerond. Tot 2023 heeft hij zowel aan de HZ als Universiteit Antwerpen gewerkt.</br>Olaf heeft een expliciete expertise in onderwijs en onderzoek, op bachelor, master en PHD-niveau, over het creëren van een gezonde regio. Naast zijn werkzaamheden aan de HZ is hij momenteel als gastprofessor verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.tenschappen van de Universiteit Antwerpen.)
  • Pádraig Naughton  + (Pádraig Naughton heeft zijn opleiding genoPádraig Naughton heeft zijn opleiding genoten in zijn geboorteland Ierland. Hij heeft een studie Mechanical Engineering afgerond aan de National University of Ireland en een master Mechanical Engineering behaald aan het Trinity College Dublin.</br></br>Daarna heeft hij bij tal van grote bedrijven gewerkt. Zo was hij achttien jaar in dienst bij Dow in Terneuzen en iets meer dan vijf jaar bij Alliance Laundry Systems.</br>Sinds 2020 is hij onderzoeker bij de onderzoeksgroep Assetmanagement. Zijn onderzoek focust zich op datagestuurde, op risico’s gebaseerde technieken waarmee je voorspellende onderhoudsmodellen kunt maken. Deze kun je gebruiken om het onderhoud aan assets, zoals bruggen en wegen, te optimaliseren.</br>Pádraig heeft in het bijzonder aandacht voor duurzaamheid en levensduurverlenging. Hij is naar eigen zeggen ‘driven by a passion to innovate’ en wil ideeën omzetten in oplossingen die waarde toevoegen aan organisaties en bedrijven.e toevoegen aan organisaties en bedrijven.)
  • Stefan Hassels Mönning  + (Researcher/Lecturer at Lectoraat Asset ManResearcher/Lecturer at Lectoraat Asset Management HZ from May 2020. Involved in minor Equipment Maintenance Technology (EMT) & minor Offshore Renewable Energy (ORE). Lecturer Business Reporting for TBK students. Provide support to Asset Managers of Waterschap Scheldestromen in building and applying their Company Value Matrix. Other projects: Performance Measurement for Rijkswaterstaat, Asset Management sewer systems municipalities (Riobase) and the ORE-related project AIRTuB (Automated Inspection & Repair of Turbine Blades).</br>Work experience in period before HZ: nine years experience as lecturer Risk Management, Economics and Quantitative Methods at Rotterdam University of Applied Sciences. Employed in banking, pension fund and energy sector as pension specialist, portfolio manager and trader, respectively from 2000 to 2011.anager and trader, respectively from 2000 to 2011.)
  • Rianne de Pooter  + (Rianne de Pooter is docent en toetsdeskundRianne de Pooter is docent en toetsdeskundige bij HZ University of Applied Sciences.</br></br></br>‘Ik ben een echte lerarenopleider: ik vind het mooi om te zien hoe iemand zich ontwikkelt tot een goede leraar en daar een beetje aan bij te dragen.’ </br></br></br>Rianne studeerde in 1990 af als leerkracht basisonderwijs. Haar droombaan was echter docent op de pabo, dus ze heeft eerst haar bachelor Pedagogiek gehaald in Rotterdam en lesgegeven aan het Albeda College en daarna heeft ze haar Master of Education gehaald aan de University of Greenwich. Voor deze opleiding deed ze onderzoek naar belangrijke factoren bij het begeleiden van studentenonderzoek. In 2005 werd Rianne opleidingsdocent van de pabo op Hogeschool Fontys, vervolgens werd ze dat op Hogeschool de Kempel in Helmond en op HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze geeft hier onder andere de onderzoekslessen en is toetsdeskundige.</br></br>In haar loopbaan heeft Rianne zowel praktijk- als onderzoeksexpertise opgebouwd in het begeleiden van studentenonderzoek in het hbo. Ze deed onder andere onderzoek naar de ontwikkeling van evaluative judgement: het leren herkennen van de kwaliteit in het eigen werk en dat van anderen. Om dit te bereiken is het nodig dat studenten veel, heel veel, lezen, teksten met elkaar vergelijken en ranken en elkaar feedback leren geven. </br></br>Op dit moment doet ze onderzoek naar de begeleiding van studenten bij onderzoek: wat betekent ondersteuning voor studenten, wat halen ze eruit en welke vorm van ondersteuning is het succesvolst? ‘Ik merk dat veel hbo-studenten onderzoek doen ervaren als een complexe vaardigheid, waarbij goede begeleiding erg belangrijk is. Hoe we studenten het best kunnen voorbereiden, begeleiden en ondersteunen bij afstudeeronderzoek, hoe we hen onderzoeksvaardigheden kunnen aanleren en hoe we ze meenemen in een onderzoekende beroepshouding, blijven terugkerende vragen.’ Door inzicht te krijgen in de relatie tussen begeleidingsstijl en de motivatie van studenten hoopt ze aanbevelingen te kunnen doen aan afstudeerbegeleiders die de motivatie tijdens het afstudeeronderzoek stimuleren.tijdens het afstudeeronderzoek stimuleren.)
  • Rianne van der Feen-Kooiman  + (Rianne van der Feen-Kooiman is docent-ondeRianne van der Feen-Kooiman is docent-onderzoeker bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education.</br></br></br>‘Inclusiever onderwijs ontstaat wanneer een omgeving zich kan aanpassen aan de behoeften van de student. In tegenstelling tot werkdruk verhogend individualistisch maatwerk stellen hechte netwerken ons in staat inclusiever te zijn.’</br></br></br>Rianne is opgeleid tot dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en is daarna tien jaar theatermaker en acteur geweest in het buitenland. In Seattle en Praag heeft ze daarom eerst acteervakken gegeven aan de toneelschool en daarna heeft ze aan de University of Washington haar bachelor Verpleegkunde gehaald. Aan de Hogeschool Rotterdam heeft ze onderzoek gedaan naar valpreventie in de psychogeriatrie en ze heeft hier een master Verpleegkundig specialist gedaan. </br></br>Het was vanuit haar opleiding logisch dat ze enige tijd als verpleegkundig specialist in het verpleeghuis gewerkt heeft, maar uiteindelijk past onderwijs beter bij haar: eerst als docent Gezondheidszorg en welzijn in Rotterdam en nu als docent Verpleegkunde in Vlissingen. Recent is zij afgestudeerd aan de Radboud Universiteit als ECHA Specialist Hoogbegaafdheid.</br></br>Vanuit haar expertise en affiniteit doet Rianne in het lectoraat Excellence and Innovation in Education onderzoek op het terrein van inclusief onderwijs. ‘Het is niet de vraag of we iets moeten met inclusie, zoals bewuster omgaan met breindiversiteit, maar hoe we dit het beste kunnen aanpakken om zo bij te dragen aan gelijke kansen in ons onderwijs.’ Ze is initiatiefnemer van verschillende projecten. In de eerste plaats het project Breindiversiteit, waarbij wordt verkend welke handelswijzen en handvatten er voor studenten, docenten en studieloopbaancoaches aan de HZ University of Applied Sciences ontwikkeld kunnen worden om ze te ondersteunen bij inclusiever onderwijs, en in de tweede plaats de Werkplaats Onderwijs-onderzoek Hoogbegaafdheid Zeeland die samen met belanghebbenden uit alle onderwijssectoren de doorgaande lijn van po, vo, mbo en hbo bekijkt. Tot slot bereidt ze een promotieonderzoek voor aan de Rijksuniversiteit Groningen waarvoor ze ook het onderwerp inclusiever hoger onderwijs onderzoekt.rp inclusiever hoger onderwijs onderzoekt.)
  • Rosalina Boer-Wirken  + (Rosalina Boer-Wirken is docent-onderzoekerRosalina Boer-Wirken is docent-onderzoeker bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education.</br></br></br>‘Mijn hart ligt bij gelijke kansen creëren voor alle leerlingen en studenten in het onderwijs’</br></br></br>Rosalina heeft de pabo gedaan aan Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft ze haar master Special and Inclusive in Education onder andere in Londen gehaald, waar ze onderzoek deed naar de doorgaande lijn van het primair naar het voortgezet onderwijs in Nederland. In de onderzoeksgroep is dit ook een van de thema's waar Rosalina zich op richt. </br></br>Na haar studie heeft Rosalina ruim twaalf jaar voor de klas gestaan in het voortgezet speciaal onderwijs cluster 4. Hierna is ze werkzaam geweest al docent RK bij het Centrum voor Vormingsonderwijs en heeft ze zich gericht op het katholieke onderwijs binnen het bisdom Breda als projectmedewerker. Rosalina heeft ook meegeschreven aan de basisschoolmethode Houvast op school. Sinds 2021 is ze werkzaam als docent Levensbeschouwing en leeftijdsspecialisatie Oudere Kind voor de pabo aan HZ University of Applied Sciences. </br></br>Rosalina vindt het als docent-onderzoeker belangrijk om haar expertise en praktijkervaring in te zetten om gelijke kansen voor iedereen te bewerkstelligen. Daarin richt ze zich onder andere op de ontwikkeling van leerlingen en sociaal-emotionele veiligheid om tot een optimale leeromgeving te komen. Hierin werkt ze zorgvuldig samen met de onderwijspraktijk, zodat onderwijsprofessionals en leerlingen zo direct mogelijk van de opbrengsten kunnen profiteren. Op dit moment is Rosalina als docent-onderzoeker betrokken bij verschillende onderzoeken. Zo is ze projectleider van de Werkplaats Onderwijs-onderzoek Po-vo, waarbij er onderzoek gedaan wordt naar het creëren van rijke kansen in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Daarnaast onderzoekt ze samen met Marieta Rosendaal de meerwaarde van pedagogen in de klas, waarin pedagogen worden geïntroduceerd in basisschoolteams om via interdisciplinaire samenwerking tegemoet te komen aan de ontwikkelingsbehoeften van alle leerlingen.ntwikkelingsbehoeften van alle leerlingen.)
  • Rosanne Houterman  + (Rosanne is al geruime tijd een vertrouwd gRosanne is al geruime tijd een vertrouwd gezicht binnen het team van HZ Nexus. Na haar opleiding tot Office & Management Support Specialist verwierf Rosanne, na een periode van zwangerschapsverlofvervanging, per 2024 een vaste positie binnen het HZ Nexus-team als projectmedewerker in het programma New Waves. HZ Nexus kende voor Rosanne geen geheimen, aangezien zij ook haar twee stages tijdens haar opleiding al bij ons had doorlopen. Rosanne werkt punctueel aan diverse projecten en weet altijd haar hoofd koel te houden tijdens grote evenementen.oofd koel te houden tijdens grote evenementen.)
  • Ruben De Cuyper  + (Ruben De Cuyper is socioloog en promoveerdRuben De Cuyper is socioloog en promoveerde in 2015 aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2018 is hij teamleider en senior-onderzoeker bij het HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Ruben doet onderzoek naar de kwaliteit van leven in Zeeland zoals ervaren door de inwoners. Daarbij is hij vooral geïnteresseerd in verhuisbewegingen (van jongeren) vanuit en naar Zeeland, ervaring van inwoners ten aanzien van hun fysieke leefomgeving en in vraagstukken rond maatschappelijke participatie en sociale betrokkenheid.jke participatie en sociale betrokkenheid.)
  • Ruben Verhoev  + (Ruben Verhoev is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Data Science. In 2021 is Ruben afgestudeerd aan de HBO-ICT opleiding van HZ, met als specialisatie Data Science.)
  • Saskia Nijhof  + (Saskia Nijhof is onderzoeker binnen het HZSaskia Nijhof is onderzoeker binnen het HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren. </br></br>Ze heeft een MSc Innovation Sciences afgerond op de TU Eindhoven. Voor het kenniscentrum is zij betrokken bij verschillende projecten zoals Living Ecosystem en New Waves. </br>Haar eigenschappen zijn analytisch, strategisch en flexibel. Haar expertises zijn impactstudies en kennismanagement.es zijn impactstudies en kennismanagement.)
  • Simon Witt  + (Simon Witt is onderzoeker een projectleideSimon Witt is onderzoeker een projectleider van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. </br></br>In zijn werk zoekt Simon de balans tussen natuur, toeristen, ondernemers, inwoners en overheden. Door ontwikkelingen in kaart te brengen en kennis te delen met de sector hoopt hij deze toekomstbestendig te maken. </br>Hij doet veel onderzoek naar verantwoord ondernemen ten aanzien van duurzaam gebruik van energie, water en grondstoffen. Daarnaast onderzoekt hij de ervaring van toeristen én inwoners met betrekking tot de verwachte groei van toerisme. Het behoud en verbeteren van het kustmilieu voor toekomstige generaties door middel van toekomstgericht overheidsbeleid staat daarbij centraal.ht overheidsbeleid staat daarbij centraal.)
  • Simone Romijn  + (Simone is coördinator voor HZ KenniscentruSimone is coördinator voor HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en werkt er sinds 2022. </br></br>Ze heeft veel ervaring in de Zeeuwse vrijetijdssector: als recreatieondernemer, regiomarketeer en beleidsadviseur economie, recreatie en toerisme. Ze heeft zich verdiept in de balans tussen de leefbaarheid en het toerisme. </br>Ze houdt zich onder meer bezig met vraagstukken rondom balans, human capital en strategie.rondom balans, human capital en strategie.)
  • Jeanette van Loo  + (Sinds 2013 is Jeanette van Loo directeur vSinds 2013 is Jeanette van Loo directeur van een middelgrote basisschool. Daarvoor werkte zij 20 jaar als leerkracht op veel scholen in diverse groepen. Ze is zeer visie-gericht: in haar werk gaat ze altijd uit van het waarom als voorloper van het hoe en wat. Ze heeft VWO gedaan, maar daarna bewust gekozen voor een HBO-opleiding, omdat het basisonderwijs haar zo trok. Ze heeft er nooit spijt van gehad, maar ze is wel altijd op zoek gebleven naar verdieping en verrijking via de opleiding Talentbegeleiding (Post HBO). Vanuit haar functie als directeur richt zij zich met name op ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van meerbegaafdheid op een reguliere school binnen de doelgroep 2 tot 12 jaar. Waarom onderzoek naar onderwijsexcellentie in het primair onderwijs voor Jeanette interessant is? Excellente kinderen hebben excellente leerkrachten nodig. Ik denk dat excellente leerkrachten vervolgens voor alle kinderen het verschil maken. Mijn eigen onderzoek richt zich dan ook vooral op het effect van professionalisering van leerkrachten op het gebied van meerbegaafdheid. In mijn werk als directeur zoek ik voortdurend naar de juiste mix tussen intuïtief en doordacht handelen. Doordacht handelen wordt versterkt door te meten wat het effect van je doen en laten is. Het geeft je vertrouwen om goede keuzes te maken, zodat het uiteindelijk intuïtief wordt. Onderzoeks- en opbrengstgericht werken kan nog veel verder ingebed worden in het onderwijs. Het heeft binnen veel scholen de aandacht, maar het is nog maar een begin. Onderzoek naar onderwijsexcellentie kan dit vergroten. Ik denk dat het de mindset van leerkrachten veranderen en daarmee het onderwijs verbeteren.deren en daarmee het onderwijs verbeteren.)
  • Margot Verwei  + (Sinds de oprichting werkt Margot voor het Centre of Expertise Biobased Economy. Ze is actief als kennislid van het lectoraat Biobased Bouwen en is onder meer projectleider geweest van het project Groene Groei.)
  • Lauren Deckers  + (Sinds februari 2020 werkt Lauren Deckers aSinds februari 2020 werkt Lauren Deckers als onderzoeker en projectleider bij het lectoraat Supply Chain Innovation aan HZ University of Applied Sciences. Ze draagt graag haar steentje bij aan de innovatie en verduurzaming van logistieke stromen en processen in de regio. </br></br>Lauren is afgestudeerd aan de universiteiten van Tilburg en Gent als meester in de rechten. Na vier jaar werkzaam te zijn geweest als Legal counsel in twee Vlaamse multinationals heeft zij een carrièrewissel gemaakt en is gestart als projectmanager bij Dow Chemical Company. Tijdens haar vier jaar bij DOW leidde ze verschillende verbeterings- en implementatieprojecten voor de afdelingen (site-) logistiek en klantenservice, coachte ze aankomend projectleiders en was ze programmamanager voor logistieke optimalisatietrajecten. </br></br>Haar focus binnen het lectoraat ligt met name op Connected & Automated Transport. Momenteel is ze werkzaam als Living Lab-manager voor het FTMAAS-project, kartrekker namens HZ voor Catalyst en projectleider voor één van de werkpakketten binnen het Living Lab Autonoom Transport Zeeland.nen het Living Lab Autonoom Transport Zeeland.)
  • Marianne Erkelens  + (Sinds het afronden van de lerarenopleidingSinds het afronden van de lerarenopleiding biologie is Marianne Erkelens werkzaam voor de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW). Op dit moment is zij werkzaam op het Toorop Talent College (VMBO locatie van de CSW) als docente biologie en mens & natuur.</br>Mens & natuur is een geïntegreerd vak bestaande uit de vakken biologie, natuur- en scheikunde. De mogelijkheid om binnen mens & natuur veel practica uit te voeren is voor Marianne één van de aantrekkelijke kanten van dit vak. Leerlingen leren hierbij op een andere manier, doordat zij ervaren middels zien en/of doen.</br>Binnen de CSW is Marianne al vele jaren bedenker, organisator en voortrekker bij vakoverstijgende projecten. Middels projectmatig leren raken de leerlingen bekend met het werkveld buiten de school en worden bedrijven en organisaties de school binnengehaald. Om de kwaliteit van onderwijs te vergroten en ontwikkelingen in het onderwijs goed in te zetten heeft Marianne de HBO master Leren en innoveren gevolgd en afgerond. Op een onderzoeksmatige manier kijken naar het onderwijs helpt dit te verbeteren. Zo heeft Marianne onder andere onderzoek gedaan naar samenwerkend leren, instructie bij practica en motivatie van de VMBO leerling. Praktijkonderzoek waarmee direct in de les, in de klas en op de school aan de slag kan worden gegaan. Het onderzoek doen naar onderwijsexcellentie sluit aan op de taken van Marianne binnen de CSW. Marianne is er van overtuigd dat verder kijken dan de eigen school en samenwerken met anderen van belang is voor de verdere onderwijsontwikkeling. Het delen van ervaringen en elkaar inspireren, het samen kijken hoe het beter kan.elkaar inspireren, het samen kijken hoe het beter kan.)
  • Evelot Westerink-Duijzer  + (Sinds juni 2022 werkt dr. Evelot WesterinkSinds juni 2022 werkt dr. Evelot Westerink-Duijzer als onderzoeker bij het lectoraat Supply Chain Innovation. Evelot is opgeleid als econometrist en gespecialiseerd in wiskundige optimalisatie. Haar onderzoeksinteresses liggen bij kwantitatieve analyses en optimalisatievraagstukken.</br>Evelot heeft een bachelor en master in de Econometrie en Operationele Research. Ze promoveerde in de Operationele Research op een onderzoek naar zorglogistieke vraagstukken rond infectieziekten. Evelot was vijf jaar werkzaam als wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze les gaf in de bachelor Econometrie en de master Quantitative Logistics and Operational Research.</br>Binnen het lectoraat Supply Chain Innovation aan HZ University of Applied Sciences is Evelot als onderzoeker betrokken bij verschillende projecten binnen de thema’s ‘Logistieke stromingen en verbindingen’ en ‘Autonoom Transport’. en verbindingen’ en ‘Autonoom Transport’.)
  • Jochem Jonkman  + (Sinds mei 2019 werkt Jochem Jonkman als onSinds mei 2019 werkt Jochem Jonkman als onderzoeker bij het lectoraat Supply Chain Innovation aan HZ University of Applied Sciences. Hij heeft affiniteit met logistiek, technologie en duurzaamheid, in het bijzonder gerelateerd aan de productie, verwerking en het transport van voedsel. Jochem promoveerde aan Wageningen Universiteit op onderzoek naar het ontwerp van industriële agro-food ketens. Verder werkte hij in de Ghanese fruitverwerkende industrie en droeg hij bij aan een ontwikkelingsproject van de Verenigde Naties in Oost-Timor voor het verbeteren van de marktpositie van de regionale agro-food sector. Binnen het lectoraat werkt hij mee aan projecten rondom zero-emissie logistiek, innovatie binnen het logistieke MKB en slimme ketensamenwerking.ogistieke MKB en slimme ketensamenwerking.)
  • Maarten Soeters  + (Sinds zijn opleiding Toerisme- en RecreatiSinds zijn opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement te hebben afgerond en meerdere stages in het buitenland te hebben gelopen, werkt Maarten binnen het toerisme in Zeeland.</br></br>Binnen HZ Kenniscentrum Kusttoerisme is hij betrokken bij projecten rondom het aanbod van verblijfsaccommodaties in Zeeland, de betrokkenheid van inwoners, de impact van corona en de actualisatie van de landelijke R&T-standaard. Hij hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt graag samen. waarde aan duurzaamheid en werkt graag samen.)
  • Siri Pisters  + (Siri is onderzoeker en facilitator van traSiri is onderzoeker en facilitator van transformatieve leerprocessen, maatschappelijke verandering en duurzaamheid. Sinds januari 2022 werkt ze als onderzoeker voor HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving en richt zich daarbij vooral op kwalitatief, gebiedsgericht onderzoek. </br></br>Ze heeft haar PhD afgerond aan de Wageningen Universiteit (Education & Learning Sciences). Ook is ze medeoprichter van Re.imaginary, een platform voor het stimuleren van creatieve methoden in onderzoek en onderwijs dat zich richt op het creëren van een sociaal én ecologisch rechtvaardige maatschappij.iaal én ecologisch rechtvaardige maatschappij.)
  • Sophie Adriaanse  + (Sophie Adriaanse werkt bij het KenniscentrSophie Adriaanse werkt bij het Kenniscentrum Kusttoerisme vanwege de grote verscheidenheid aan projecten. "Toerisme is namelijk zoveel meer dan simpelweg op vakantie gaan." </br>Samen met haar collega's wil ze werken aan een toekomstbestendige vrijetijdssector. Ze werkt tevens bij de opleiding Tourism Management. Hierdoor verbindt ze onderzoek en onderwijs.erdoor verbindt ze onderzoek en onderwijs.)
  • Stef Bleyenberg  + (Stef Bleyenberg is onderzoeker binnen het Stef Bleyenberg is onderzoeker binnen het HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren. Hij heeft de opleiding Commerciële Economie afgerond op de HZ. Voor het kenniscentrum voert hij onderzoek uit voor verschillende Interreg-projecten zoals FRESH4Cs en Smart Services Bridge. </br>Daarnaast begeleidt hij studenten in de minor Innovatie in het MKB en vervult hij een ondersteunende rol in andere onderzoeksprojecten van KCOI.</br>Zijn eigenschappen zijn analytisch, nauwkeurig en flexibel. Zijn expertise ligt op het gebied van (sociale) impact en duurzame innovatie.ed van (sociale) impact en duurzame innovatie.)
  • Sterre Hoenderop  + (Sterre Hoenderop is docent-onderzoeker bijSterre Hoenderop is docent-onderzoeker bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education.</br></br></br>‘Zelfinzicht draagt bij aan meer welzijn en zelfvertrouwen op persoonlijk en professioneel vlak.’</br></br></br>Sterre heeft Pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was voor de laatste twee jaren van het vwo al afgereisd naar het United World College in India en heeft ook haar academische opleiding daar afgesloten met een attitudeonderzoek in Mumbai. </br></br>Na gewerkt te hebben als pedagoog en psychomotorisch kindertherapeut, vanuit haar eigen praktijk en in de jeugdhulpverlening, is ze sinds 2020 docent Pedagogiek aan de HZ University of Applied Sciences.</br></br>Binnen het lectoraat Excellence and Innovation in Education legt Sterre de nadruk op de verbinding tussen de jeugdhulpverlening en het (hoger) onderwijs. In 2022 is ze met een promotieonderzoek gestart en in 2024 heeft ze daarvoor een promotiebeurs van NWO gekregen. ‘Mijn doel is om bij te dragen aan een gezonde jeugdhulpverlening, voor zowel cliënten als professionals, door vanuit onderwijs, werkveld en onderzoek in lerende netwerken actief te onderzoeken hoe de weerbaarheid van jeugdprofessionals versterkt kan worden op basis van zingeving in werk.’an worden op basis van zingeving in werk.’)
  • Sybren Slimmen  + (Sybren Slimmen werkt als docent-onderzoekeSybren Slimmen werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region. Hij volgt sinds 2022 een promotietraject aan het ‘Care and Public Health Research Institute’ binnen de Universiteit van Maastricht. </br></br>Hierin onderzoekt hij vanuit een sociaal-ecologische benadering het complexe samenspel van bevorderende, beschermende en risicofactoren voor de mentale gezondheid van jongvolwassenen.</br>Daarnaast is hij actief in diverse internationale projecten op het gebied van gezondheidsbevordering. Deze projecten variëren van zorgoptimalisatie en meer autonomie van patiënten (TICC) tot sociale inclusie van kwetsbare doelgroepen door middel van peer-to-peermethodiek (ENSURE). De hiervoor genoemde projecten zijn gebaseerd op pilotstudies om uiteenlopende culturele contexten met elkaar te vergelijken en een optimale implementatie, die leidt tot duurzame gezondheidsverbetering, mogelijk te maken.</br>Het coachen en begeleiden van studenten Sybren veel energie. Hij neemt de meest recente bevindingen uit het onderzoek mee in het onderwijs en laat studenten proeven aan de praktijk door projectmatig te werken voor echte opdrachtgevers.</br>Hij heeft de masteropleiding ‘Health Education and Promotion’ aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Voorafgaand aan zijn master is hij in 2017 afgestudeerd als Sportkundige aan HZ University Of Applied Sciences. Hij heeft een grote passie voor sport en ook enkele jaren als (medisch) fitnessinstructeur gewerkt. als (medisch) fitnessinstructeur gewerkt.)
  • Tanja Moerdijk  + (Tanja Moerdijk is associate lector van de onderzoeksgroep Marine Biobased Chemie.)