Gesprek met verzuimcoach (S7)
Context structure (for development purposes only)
Roles in this situation: Persoon met Kanker in Gesprek met verzuimcoach (S7), Verzuimcoach in Gesprek met verzuimcoach (Verzuimcoach S7)
Building Block (BB) Identity in this situation: Persoon met kanker (Identity S7), Verzuimcoach (identity S7)
Building Block (BB) Dilemma in this situation:
Building Block (BB) Dialog in this situation:
Building Block (BB) Synchronizer in this situation:
Supercontext: Fase 2 - Behandeling
Subcontexts: Persoon met Kanker in Gesprek met verzuimcoach (S7), Verzuimcoach in Gesprek met verzuimcoach (Verzuimcoach S7)
Sommige bedrijven besteden de verzuimbegeleiding uit aan een gespecialiseerde organisatie. Ze sluiten bijvoorbeeld een verzuimverzekering af (b.v. afdekken schade twee jaar loondoorbetaling) en daarbij vaak ook een arbodienstverleningscomponent. Dat kan bij grote landelijke organisaties als Arbounie of Arboned waar ook bedrijfsartsen in dienst zijn, maar ook bij kleine regionale bedrijven zoals Verzuimtij in Zeeland die samenwerken met zelfstandige bedrijfsartsen (IKT).
Wanneer een bedrijf verzuimbegeleiding heeft uitbesteed, neemt deze partij na aanmelding zelf contact op met de werknemer. De verzuimbegeleider/casemanager is een soort regisseur die ervoor moet zorgen dat alles goed verloopt voor de werkgever en werknemer. Ze hebben een adviserende rol voor zowel de werkgever als de werknemer én een coachende rol. De Wet Verbetering Poortwachter en de UWV-richtlijnen dienen als basis (IKT).
Wanneer de verzuimbegeleiding (deels) extern wordt georganiseerd kan dit voor ander dilemma's zorgen dan wanneer dit intern georganiseerd is.