Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.
Lijst van resultaten
- Bouwe Postma + (Bouwe Postma is docent-onderzoeker en doce … Bouwe Postma is docent-onderzoeker en docent van de opleiding Sport en Bewegingseducatie aan HZ University of Applied Sciences. Zijn vakgebieden zijn sportmanagement en sportonderzoek. Behalve de coördinatie van het afstuderen en het begeleiden van student companies en diverse afstudeerders, geeft Bouwe de vakken sportmanagement, sportmarketing, sporttoerisme en de cursus Voorbereiden afstuderen. Hij behaalde zijn Bachelor Communicatie in Utrecht. In Groningen heeft Bouwe vervolgens zijn MBA Sportmanagement behaald. Bouwe zijn interesse gaat uit naar effecten van sport op welzijn en gezondheid. Bouwe is als sporter actief in hardlopen en voetbal.ls sporter actief in hardlopen en voetbal.)
- Carlien Nijdam + (Carlien Nijdam maakt deel uit van de onder … Carlien Nijdam maakt deel uit van de onderzoeksgroep Expertise and Valorisation Management.</br></br>Na haar studie Milieukunde aan het Van Hall Instituut in Groningen is Carlien in Middelburg bij het Rijksinstituut voor Kust en Zee gaan werken.</br>Ze participeerde daar in een onderzoek naar eutrofiëring van de Noordzee. Na een aantal jaren ging ze bij de Dienst Landelijk Gebied in Goes werken. Daar hield ze zich binnen ruilverkavelingsprogramma’s bezig met milieukundige onderwerpen. Tijdens het werken bij deze dienst realiseerde ze zich dat ze zich meer met educatie bezig wilde houden, met name in het vakgebied natuur- en milieueducatie.</br>In 1997 is ze bij de opleiding Aquatische Ecotechnologie aan de HZ gaan werken en heeft zich daar verder bekwaamd in het werken met studenten en het lesgeven. Vanaf 2004 is ze bij de Pabo van de HZ Natuur, Wetenschap en Technologie gaan geven. In 2014 heeft ze haar master Leren en Innoveren gehaald, waar ze haar afstudeeronderzoek naar mogelijkheden voor N&T binnen Outdoor Education heeft gedaan.</br>Naast betrokkenheid bij de ontwikkeling en gebruik van een groene speel- en leeromgeving ligt de focus binnen de HZ meer en meer bij het coördineren en coachen van interdisciplinair werken en actie-onderzoek. De minor Becoming Fit for the Future is daarvan een voorbeeld.g Fit for the Future is daarvan een voorbeeld.)
- Chiu Cheng + (Chiu is marien ecoloog met een specialisme … Chiu is marien ecoloog met een specialisme in de biogeomorfologie en biogeochemie van subtidale en intergetijdengebieden. </br></br>Hij heeft in 2009 een bachelor in Milieukunde aan de Moravian University in Amerika gedaan, gevolgd door een master in Biologische Oceanografie aan Florida State University in 2013. Daarna heeft hij bij de overheid van de staat Florida gewerkt in milieubeheer en vergunningen. </br>In 2021 heeft hij zijn promotieonderzoek bij het NIOZ in Yerseke gedaan. In dit project richtte hij zich op de tweerichtingsinteracties tussen biotische en abiotische aspecten van de (subtidale) zeebodem en hoe dit de ontwikkeling van bedvormen (ribbels, megaribbels en zandgolven) kan beïnvloeden en het omgekeerde. De invloed van sedimentsamenstelling (i.v.m. schelpen) op de migratiesnelheid van zandribbels onderzocht hij ook. </br>Na de promotieonderzoek heeft Chiu bij Wageningen Marine Research (Yerseke) als marine ecoloog en projectleider gewerkt en was daar vooral betrokken bij monitoringsprojecten in de Zuidwestelijke Delta. Deze projecten gingen onder meer over de werkzaamheid van buitendijkse maatregelen en de invloeden daarvan op de bodemdieren en vogelgemeenschappen en de sedimentsamenstelling. </br>Hij is sinds september 2023 kustecoloog bij het lectoraat Building with Nature. Hier werkt hij aan onderzoeksprojecten in de Zuidwestelijke Delta.zoeksprojecten in de Zuidwestelijke Delta.)
- Christos Latsos + (Christos Latsos MSc has been working with … Christos Latsos MSc has been working with the Aquaculture in Delta Areas research group as a researcher since November 2016. He is currently working on the ValgOrize project and Aquavalley project. Christos graduated with an MSc diploma in biotechnology (environmental and bio-based technology) from Wageningen University in 2015 and an MSc in biologic application and technologies from University of Ioannina in Greece in 2012. His career is currently focused on microalgae cultivation and their applications in industry.vation and their applications in industry.)
- Maaike van der Rande + (Contentmedewerker bij HZ University of Applied Sciences.)
- Céline Degroote + (Céline werkt sinds april 2020 als onderzoe … Céline werkt sinds april 2020 als onderzoeker aan HZ University of Applied Sciences. </br></br>Ze behaalde een diploma master bestuurskunde en publiek management aan de Universiteit van Gent (UGent) in 2015 en vervolgens een manama maritieme wetenschappen aan de VUB-UGent. Céline deed haar eerste werkervaring op bij Ziegler, een internationale verlener van logistieke diensten en multimodaal transport over de weg, door de lucht, over zee, per spoor en over binnenwateren. </br></br>Daarna startte ze bij Cargill Gent als Supply Chain Coördinator voor de biodieselfabriek in Frankfurt. Haar focus lag daarbij op spoorvervoer. Zij werkte mee aan een optimalisatieproject voor meer treintransport bij laag water. </br></br>Haar focus binnen het lectoraat ligt op het project Zero Emissie Transport waarvan zij projectleider is. Aangezien de door de klimaatsopgave noodzakelijke CO2-reductie van 49 procent in 2030 dichterbij komt, moeten Zeeuwse logistieke ondernemingen een zero emissie investeringsstrategie klaar hebben in 2023. Het project helpt hen daarbij. </br></br>Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Céline.r dit project, neem contact op met Céline.)
- Daan de Waard + (Daan de Waard is opgeleid tot ingenieur el … Daan de Waard is opgeleid tot ingenieur electrotechniek met als belangrijke component programmeren. Daan heeft onder andere gewerkt in de vliegtuigindustrie als design engineer en industriële automatisering als PLC-programmeur. In 2003 in startte Daan bij de bachelor-ICT. Daar liep hij altijd voorop in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software engineering.en op het gebied van software engineering.)
- Dana Nolte + (Dana Nolte has recently graduated as water … Dana Nolte has recently graduated as water manager (Aquatic Ecotechnology) at the HZ University of Applied Sciences. During her time as student she focused mainly on biology and ecology. </br>The focus of these topics were also represented in the internships performed, namely in the topics of wader bird activities on and around Griend (Netherlands) and New Zealand native fish endurance. </br></br>After graduation she moved on to becoming a Technician within the research group Building with Nature at the HZ University of Applied Sciences, helping out with fieldwork, lab work and social media management.ork, lab work and social media management.)
- Daniek Nijland + (Daniek zet zich in voor toekomstbestendige … Daniek zet zich in voor toekomstbestendige bestemmingen, waar al het moois door bezoekers beleefd kan worden en waar toerisme een zo groot mogelijke positieve bijdrage levert aan het woon- en leefklimaat voor inwoners. </br></br>Met de kennis die we ontwikkelen draagt het Kenniscentrum daaraan bij. De combinatie van de Zeeuwse context en de landelijke (CELTH) is een plus. Daniek is goed in analyseren, leergierig en vind het een uitdaging om zich te verdiepen in complexe opgaven. </br>Ze is positief-kritisch en probeert het onderzoek telkens te verbeteren. Het moet goed aansluiten op de informatiebehoefte vanuit beleidsmakers en de sector. Haar integrale blik helpt om de verbinding te leggen met andere thema’s en domeinen die raken aan toerisme.</br>Daniek’s expertise ligt vooral bij bezoekersbeleving, sociaal-maatschappelijke impact van toerisme, vakantieparken, ruimtelijke ordening en cultureel erfgoed.ruimtelijke ordening en cultureel erfgoed.)
- Daniëlle Mostert-Al + (Daniëlle heeft een gevarieerde achtergrond … Daniëlle heeft een gevarieerde achtergrond binnen het sociaal domein, van overheid tot uitvoering. Na haar studies in Liberal Arts and Sciences (Roosevelt Academy, Middelburg) en maatschappelijke opvoedingsvraagstukken (Universiteit Utrecht) heeft Daniëlle tussen 2012 en 2017 voor gemeenten in Noord-Holland en Zeeland gewerkt als beleidsadviseur en projectleider binnen het sociaal domein.</br></br>In 2017 maakte zij de overstap naar het onderwijs en ging als docent en afstudeercoach aan de slag bij de opleiding Social Work van HZ University of Applied Sciences. Zij gaf les in uiteenlopende vakken, begeleidde afstudeeronderzoek, coachte een afstudeerklas en had een grote rol bij ontwikkeling van een nieuw curriculum.</br>In 2019 maakte zij een korte overstap naar Emergis, de grote GGZ-instelling in Zeeland, om daar als projectleider aan de slag te gaan. Zij leidde uiteenlopende projecten (waaronder de implementatie van de Wet verplichte GGZ) en zette een projectenbureau op voor Emergis.</br>In 2020 keerde zij terug naar de HZ, nu in de rol als docent-onderzoeker bij het kenniscentrum Expertise and Valorisation Management. Vanuit die rol traint zij studenten, docenten en het werkveld in het werken met de systeemaanpak en de sociale theorie om oplossingen te vinden voor complexe, maatschappelijke vraagstukken. Haar brede achtergrond helpt haar en daarmee hopelijk ook anderen om vanuit verschillende perspectieven naar situaties te kijken en hierdoor een beter begrip te krijgen van het geheel.en beter begrip te krijgen van het geheel.)
- Danny Janssen + (Danny Janssen is een civiel technisch inge … Danny Janssen is een civiel technisch ingenieur gespecialiseerd in waterbouwkunde. Nadat hij zijn bachelor behaalde op de Hogeschool Rotterdam en zijn master op de TU Delft, heeft hij een promotieonderzoek gedaan aan de TU Delft en Nederlandse Defensie Academie.</br></br>Binnen zijn promotie heeft hij onderzoek gedaan naar noodmaatregelen die genomen kunnen worden bij beginnende dijkdoorbraken, gebruikmakend van defensiemiddelen. In dit onderzoek heeft hij fysische experimenten op drie verschillende schalen uitgevoerd. Uit deze experimenten bleek dat het geteste prototype zeer veel potentie heeft om een daadwerkelijk (dreigende) dijkdoorbraak te voorkomen dan wel te vertragen. </br>In 2024 is Danny toegetreden tot de onderzoeksgroep van HZ university of Applied Sciences, als projectleider van het project Dieren in de dijk.tleider van het project Dieren in de dijk.)
- Jacob van Berkel + (De drijvende kracht achter het lectoraat D … De drijvende kracht achter het lectoraat Delta Power is lector dr. ir. ing. Jacob van Berkel. </br></br>Hij is erg gepassioneerd als het gaat om duurzame energie. Naast zijn aanstelling als lector heeft Jacob een eigen bedrijf: Entry Technology. Hiermee richt hij zich op duurzame energie. </br>Enerzijds adviseert hij overheden, onderzoeksinstellingen en fabrikanten over duurzame energietechnologieën: getijenergie, waterkracht, zonne-energie, warmtepompen, energieopslag en thermodynamica, anderzijds ontwikkelt, produceert en vermarkt hij zonne-energiesystemen. </br>Naast ondernemer en wetenschapper is Jacob uitvinder. Hij heeft elf octrooien op het gebied van zonne-energie, energieopslag en waterkracht. Zo heeft hij een kleine waterturbine ontworpen waarvan er inmiddels zo’n drie miljoen zijn gemaakt. In zijn woonplaats Rhenen wordt hij gekscherend ook wel ‘Willy Wortel’ genoemd.ekscherend ook wel ‘Willy Wortel’ genoemd.)
- Simon Witt + (De kust is waar al het leven op land en in … De kust is waar al het leven op land en in zee samenkomt. Kustgebieden zijn indrukwekkend en nergens anders zijn zo veel interessante dynamieken te vinden. Aan de ene kant zijn kustgebieden altijd in beweging en bruisend van activiteit, maar aan de andere kant zijn het belangrijke, maar kwetsbare ecosystemen, vol biodiversiteit, met een essentiële functie voor de waterveiligheid. Ik werk bij HZ KCKT als projectleider en onderzoeker om de balans die nodig is tussen natuur, toeristen, ondernemers, inwoners en overheden in kaart te brengen en door kennisdeling de Zeeuwse sector toekomstbestendig te maken. Ook vertaal ik de opgedane kennis in Zeeland naar Europese partners met dezelfde vraagstukken. Contact: s.witt@hz.nlzelfde vraagstukken. Contact: s.witt@hz.nl)
- Debora de Bruin + (Debora heeft in 2022 haar master Research … Debora heeft in 2022 haar master Research of Social and Political Sciences behaald aan de University of Edinburgh. Sinds mei 2022 werkt zij bij het Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving als Junior Onderzoeker. Zij is vooral geïnteresseerd in burgerparticipatie, brede welvaart en verschillende sociale vraagstukken. Verder is ze ook geïnteresseerd in het communiceren van onderzoek op een interactieve manier en het toegankelijk maken voor iedereen.r en het toegankelijk maken voor iedereen.)
- Diana Korteweg Maris + (Diana Korteweg Maris is projectmanager voo … Diana Korteweg Maris is projectmanager voor het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality. </br></br>Ze heeft in 2000 haar bacheloropleiding Management Toerisme afgerond aan NHTV in Breda en is sindsdien werkzaam als projectmanager bij het Brabants Bureau voor Toerisme en NHTV. Sinds 2008 werkt ze voor Kenniscentrum Kusttoerisme, de eerste jaren vanuit NHTV en sinds 2014 volledig bij de HZ. </br>Haar expertise ligt vooral in de feiten en cijfers: het meten van toerisme en de impacts ervan, zowel economisch als maatschappelijk. Ze deelt deze cijfers graag met beleidsmakers, ondernemers, bestuurders, studenten en de pers. “Altijd vanuit het idee dat je kennis nodig hebt om de juiste keuzes te maken voor je bedrijf of een gebied.”</br>Ze werkt aan onderzoeken naar de vraagzijde (wie zijn onze gasten, hoeveel gasten komen er), naar de aanbodzijde (hoeveel aanbod hebben we en hoe verandert dit) en naar de impact van toerisme. Belangrijk thema hierbij is hoe toerisme zich in balans met de Zeeuwse samenleving en het landschap kan ontwikkelen. “Een grote uitdaging, want het meten van die balans is een vrij nieuw onderzoeksthema.”die balans is een vrij nieuw onderzoeksthema.”)
- Dorien Derksen + (Dorien Derksen is lector Marine Biobased Specialties bij HZ University Of Applied Sciences.)
- Niels Groot + (Dr Niels Groot is both a Water Technology … Dr Niels Groot is both a Water Technology professor at HZ University of Applied Sciences and a Water Specialist at Dow Benelux in Terneuzen. Niels is a chemical engineer with a PhD in Catalysis (Technical University Eindhoven). He is employed as an internal water and waste water advisor at Dow, supporting Dow’s production locations. </br>As a professor at HZ, Niels is actively involved in initiatives for fresh water provision and water reuse in the region of Zeeland through cooperation with a variety of national and international parties. One example of this is his ongoing involvement in the the implementation and continuous improvement of a robust water system for the area of Zeeuws-Vlaanderen, in close consultation with Dow, Evides, the Water Board, the Province of Zeeland, local agricultural parties and other stakeholders.</br>Aside from his work in research, Niels is also involved in giving guest lectures on his specialist topics in the course Advanced Water Technology for the BSc programme Water Management: Aquatic Eco Technology. Water Management: Aquatic Eco Technology.)
- Bahman Madadi + (Dr. Bahman Madadi is a lecturer and resear … Dr. Bahman Madadi is a lecturer and researcher at Supply Chain Innovation group of HZ University of Applied Sciences. He obtained his PhD degree from Transport & Planning department of Delft University of Technology. His bachelor and master degrees are in Industrial and Systems Engineering.</br></br>His main research areas are automated and sustainable transport and logistics. His work concerns dealing with strategic, tactical and operational challenges of deploying emerging technologies in transportation and logistics systems. </br></br>He teaches courses in the ‘Becoming fit for the future’ minor program within the Supply Chain Innovation group of Logistics Engineering.ain Innovation group of Logistics Engineering.)
- Brenda Walles + (Dr. Brenda Walles is een marien ecoloog me … Dr. Brenda Walles is een marien ecoloog met een interesse in eco-morfologische interacties in estuariene systemen. </br></br>Ze studeerde in 2009 af aan Wageningen University and Research met een bachelor in Bodem, water en atmosfeer en een master in Hydrologie en Waterkwaliteit, beide met een specialisatie in Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsmanagement. </br>In 2015 promoveerde Brenda aan de Wageningse universiteit. Haar promotieonderzoek bij IMARES (Yerseke) richtte zich op de rol van biobouwers (Japanse oesters) op de eco-morfologische ontwikkeling van intergetijdengebieden. Middels in-situ experimenten en veldwaarnemingen heeft ze ontwerpregels opgesteld voor het effectief inzetten van oesterriffen als erosieremmende maatregel. </br>Aansluitend heeft ze als postdoctoraal onderzoeker gewerkt bij het NIOZ in Yerseke. Haar onderzoek richtte zich op het eco-morfologisch functioneren en management van intergetijdengebieden. </br>Vervolgens werkte Brenda als marien ecoloog bij Wageningen Marine Research (Yerseke) aan toegepast onderzoek binnen de gehele Zuidwestelijke delta. Ze onderzocht het ecologisch functioneren van intergetijdengebieden na mitigerende maatregelen zoals ontpoldering (Perkpolder), getijherstel (Rammegors), aanleg van suppleties (Oesterdam, Roggenplaat en Galgenplaat), inzet van erosieremmende maatregelen (riffen in het Grevelingenmeer) en verminderde hydrodynamiek (Knuitershoek, Baalhoek en Bath). </br>Brenda is sinds september 2023 verbonden aan de onderzoeksgroep Building with Nature bij de HZ als docent-onderzoeker.h Nature bij de HZ als docent-onderzoeker.)
- Emmy de Kraker-Pauw + (Dr. Emmy de Kraker-Pauw is docent-onderzoe … Dr. Emmy de Kraker-Pauw is docent-onderzoeker bij lectoraat Onderwijsexcellentie van de HZ. Ze heeft 40 jaar onderwijservaring in vrijwel alle vormen van onderwijs (variërend van basisonderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, hoger beroepsonderwijs en universitair onderwijs). In die 40 jaar heeft zij verschillende rollen en functies vervuld, zoals leerkracht, leerlingbegeleider, afdeling coördinator, studieleider, projectleider (realisatie opleiding pedagogiek) en opleidingsmanager (Hogeschool Utrecht).</br></br>Haar promotieonderzoek, getiteld “Beliefs Behind Behaviour. A mixed methods approach to study explicit and implicit beliefs of teachers and students” (2018), richt zich op de bewuste en onbewust gender- en vakgebied gerelateerde opvattingen van zowel leerlingen als docenten die ten grondslag liggen aan hun gedrag in de klas. Eén van de specifieke opvattingen heeft betrekking op de maakbaarheid van intelligentie: is intelligentie een vaststaand gegeven (fixed mindset) of is het veranderbaar (growth mindset)?) of is het veranderbaar (growth mindset)?)
- Kalina Mikolajczak-Degrauwe + (Dr. Kalina Mikolajczak-Degrauwe is coördin … Dr. Kalina Mikolajczak-Degrauwe is coördinator en senior-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region. Naast onderzoeksactiviteiten werkt zij als psychologe in haar eigen praktijk. Met haar achtergrond in psychologie (Master of Arts, 2009) en marketing en consumentengedrag (PhD in de Toegepaste Economische Wetenschappen, 2013) liggen haar interesses in factoren die menselijk gedrag beïnvloeden in diverse contexten. </br></br>Eerder aangesteld bij verschillende universiteiten als docent of gastprofessor (Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen en Breda University of Applied Sciences), om uiteindelijk te kiezen voor praktijkgericht onderzoek, als onderdeel van het lectoraat Healthy Region. Gefascineerd door het psychische en fysieke potentieel van de mens, probeert ze vooral te focussen op projecten die mensen in hun kracht zetten en stimuleren tot gezond gedrag.ht zetten en stimuleren tot gezond gedrag.)
- Kelly Beekman + (Dr. Kelly Beekman is lector Onderwijsexcel … Dr. Kelly Beekman is lector Onderwijsexcellentie binnen het samenwerkingsverband van HZ, Roosevelt Centre for Excellence in Education (RCEE) en Scalda. </br></br>De afgelopen jaren heeft Kelly in allerlei rollen en functies ervaring opgedaan in verschillende onderwijstypen. Na het vwo heeft ze de opleiding tot leraar basisonderwijs doorlopen en vervolgens onderwijswetenschappen gestudeerd aan de Open Universiteit. Ze heeft tien jaar in het basisonderwijs gewerkt als docent en later kwaliteitscoördinator, waarna ze haar onderwijscarrière vervolgde bij Pabo Avans Hogeschool. Hier werkte ze als hogeschooldocent en onderzoeker. Ook was ze binnen het Pabo Kenniscentrum intensief betrokken bij verschillende projecten, o.a. de academische opleidingsschool en het project Versterking samenwerking lerarenopleiding en werkveld (Scholen voor de toekomst). </br></br>In 2015 is ze aan de Open Universiteit gepromoveerd op een onderzoek naar de effecten van formatieve toetsen op zelfregulatie en motivatie van basisschoolleerlingen. De vraag stond hierbij centraal hoe de inzet van formatieve toetsing bijdraagt aan het verbeteren van leervaardigheden. Formatief toetsen heeft als doel de leerkracht en leerlingen te informeren over de mate waarin de leerstof beheerst wordt. Ze verschaffen informatie over het leerproces en de wijze waarop hier sturing aan gegeven kan worden. Dit in tegenstelling tot summatief toetsen, waarbij de leerling wordt beoordeeld op het eindresultaat.</br></br>Binnen het lectoraat houdt ze zich bezig met onderzoek naar de leerbehoeften van leerlingen en hoe daar vervolgens naar te handelen. Vraagstukken omtrent de ontwikkeling van zelfregulatie komen aan bod en ook de impact van formatieve instructie- en evaluatiestrategieën zal niet ontbreken. Ook wordt vanuit de expertise van de kenniskringleden en de onderzoekers van de RCEE een belangrijke bijdrage geleverd aan thema’s als mindset, motivatie, feedback en student-gecentreerd leren. </br></br>Binnen dit uitdagende lectoraat is de belangrijkste vraag hoe iedere leerling in staat gesteld kan worden om de eigen verwachtingen en die van de omgeving te overtreffen. Wat moet er gebeuren om iedere leerling het maximale uit zichzelf te laten halen en wat betekent dit voor de leeromgeving en de rol van de docent? Vanzelfsprekend wordt hierbij voortdurend gezocht naar de verbinding van wetenschappelijke kennis over het leren van leerlingen met de onderwijspraktijk, zodat de hogeschool, het werkveld, en natuurlijk de basisschoolleerling optimaal profiteren van de opbrengsten van onderzoek.ofiteren van de opbrengsten van onderzoek.)
- Lisette Wijnia + (Dr. Lisette Wijnia is lector Onderwijsexce … Dr. Lisette Wijnia is lector Onderwijsexcellentie Voortgezet Onderwijs. Het lectoraat is een samenwerkingsverband tussen de HZ University of Applied Sciences en het Roosevelt Center for Excellence in Education. Een belangrijke missie van het lectoraat is het waarborgen van de optimale ontwikkeling van iedere leerling, ongeacht zijn of haar niveau of ondersteuningsbehoefte. Dit lectoraat wordt gefinancierd door het Zeeuwse voortgezet onderwijs, die georganiseerd zijn in het Zeeuws Bestuurdersoverleg Onderwijs (ZBO). Na het behalen van haar vwo diploma startte Lisette met de studie psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze studeerde cum laude af en ontving haar masterdiploma in de afstudeerrichting onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Voor haar masterscriptie “motivatie in probleemgestuurd onderwijs” ontving zij in 2008 de Unilever Research Prize. In het hierop volgende jaar begon Lisette met haar promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Centraal hierin stond het onderwerp; “motivatie en prestatie in probleemgestuurd leren”. Het overkoepelende doel van dit proefschrift was om meer begrip te krijgen over motivatie en prestatie binnen probleem gestuurd onderwijs. In de studies beschreven in dit proefschrift kwamen twee centrale thema’s naar voren: het belang van het vinden van de juiste balans tussen de verantwoordelijkheid van de student en begeleiding vanuit de docent en de bruikbaarheid van tutorbeoordelingen in het voorspellen van studiesucces. In 2014 is zij cum laude gepromoveerd op dit onderzoek. Voor haar proefschrift heeft zij de studieprijs van Stichting Praemium Erasmianum ontvangen.n Stichting Praemium Erasmianum ontvangen.)
- Mathilde Matthijsse + (Dr. Mathilde Matthijsse is medewerker aan … Dr. Mathilde Matthijsse is medewerker aan het lectoraat Healthy Region bij HZ University of Applied Sciences. Zij werkt als docent-onderzoeker bij drie projecten te weten ‘Ons Vrouwenpolder’ i.s.m. de Gemeente Veere en de Dorpsraad Vrouwenpolder; ‘Zeeuwse Elementen’ i.s.m. de GGD Zeeland en ‘Gezonde Kansen in de wijk’ i.s.m. de Gemeente Goes. Zij behaalde haar Master in Antropologie aan de Universiteit van Nijmegen in 2003 en werd doctor in de Antropologie aan Durham University, in het Verenigd Koninkrijk na afronding van haar promotieonderzoek naar de rollenverdeling tussen mannen en vrouwen in de familie en de gemeenschap in Noord Canada. Als actief sporter is zij geïnteresseerd in welzijn, gezonde voeding en gezonde leefstijl.ijn, gezonde voeding en gezonde leefstijl.)
- Petra de Bil + (Dr. Petra de Bil is hogeschoolhoofddocent … Dr. Petra de Bil is hogeschoolhoofddocent en werkt als onderzoeker en studentenpsycholoog bij de HZ University of Applied Sciences. Samen met studenten deed ze o.a. onderzoek naar alcoholgebruik van jongeren, discriminatie onder jongeren en groepsvorming.</br>Na diploma’s Pabo, MO-A Nederlands en WO Psychologie promoveerde ze in 2016 op het onderwerp de rol van gedragsafstemming bij sociale uitsluiting.gedragsafstemming bij sociale uitsluiting.)
- Joost Stronkhorst + (Dr. ing. Joost Stronkhorst is onderzoeker … Dr. ing. Joost Stronkhorst is onderzoeker integraal kustbeheer bij Deltares in Delft en lector Building with Nature aan de HZ. In de loop der jaren is hij betrokken geweest bij de uitvoering van de Deltawerken, het terugdringen van zeevervuiling en kustlijn management om duinen en stranden te behouden. Hij werkt in binnen- en buitenland aan Building with Nature oplossingen die bijdragen aan waterveiligheid en regionale kustontwikkelingen.eiligheid en regionale kustontwikkelingen.)
- Jakolien van der Meer + (Dr. ir. Jakolien van der Meer is wiskundig … Dr. ir. Jakolien van der Meer is wiskundige met een specialisatie in numerieke analyse en stromingsleer, optimalisatie en geowetenschappen. Jakolien heeft veel ervaring met numerieke berekeningsmethoden, modelering en simulaties.</br></br>Ze is werkzaam als docent-onderzoeker bij het lectoraat Supply Chain Innovation van HZ University of Applied Sciences. Ze is onder meer betrokken bij het Zero Emissie-project. Ze heeft onder meer een tool ontwikkeld die bedrijven helpt om een strategische keuze te maken in de transitie naar elektrische vervoersmiddelen.</br>Verder werkt zij mee aan het FTMAAS-project als onderzoeker, waarvoor zij een simulatie opzet om informatieprocessen inzichtelijk te maken in de aankomst en wachttijden van leveranciers.</br>Eerder was zij werkzaam bij de TU Delft als PhD-student op het raakvlak van aardwetenschappen en toegepaste wiskunde en als technisch consultant bij Sioux LIME waar zij onder meer werkte aan een project voor ASM op het gebied van procesoptimalisatie. Jakolien heeft een master en bachelor in toegepaste wiskunde.master en bachelor in toegepaste wiskunde.)
- Gert Jacobusse + (Drs. Gert Jacobusse is docent-onderzoeker … Drs. Gert Jacobusse is docent-onderzoeker voor de onderzoeksgroep Data Science. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd in Predictive Analytics. </br></br>In dit vakgebied worden historische data benut om relaties te onderzoeken tussen variabelen. Deze relaties geven inzicht om processen beter te begrijpen, maar kunnen ook helpen om bepaalde doelvariabelen te voorspellen. Verder heeft hij expertise op het gebied van onderzoeksopzet en statistische toetsing voor data vraagstukken.</br>Inhoudelijk is Gert geïnteresseerd in biologie en ecologie. Daarom focust hij binnen de onderzoeksgroep op analyse van biologische gegevens: genetica van aardappelen voor het selecteren van verbeterde rassen, groei van schelpdieren in relatie tot omgevingsfactoren en het ontwikkelen van een kaartlaag voor biodiversiteit op basis van gegevens die middels citizen science verzameld zijn door waarneming.nl. </br>Gert is opgeleid in Methoden en Technieken van Psychologie (Psychometrie) aan de Universiteit Leiden (1999-2003) en heeft sinds die tijd Data Science toegepast op meerdere vakgebieden. </br>Voor TNO heeft hij gewerkt aan het opzetten en uitvoeren van statistische analyse binnen epidemiologisch onderzoek en het statistisch beoordelen van onderzoeksopzetten en onderzoeksrapportages. Voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft hij als onderzoeker bijgedragen aan projecten waarin diverse overheidsdiensten (o.a. politie, opsporingsdiensten, belastingdienst, IND, UWV) gegevens delen en onderzoek doen naar het gebruik van Intelligente Data Analyse.het gebruik van Intelligente Data Analyse.)
- Peter Kruizinga + (Drs. Peter Kruizinga is senior lecturer en … Drs. Peter Kruizinga is senior lecturer en researcher bij het lectoraat Healthy Region. Hij doet promotieonderzoek bij Wageningen University & Research Centre naar de ontwikkeling van Zeeland als gezonde regio en is verbonden aan het Centre for Space, Place & Society (i.o.) aan de WUR. Hij vertegenwoordigt HZ University of Applied Sciences in de European Spas Association en is lid van het Management Committee van de Cost Action ToBeWell, een Europees project op het gebied van ecosystem services and wellbeing (over de relatie tussen natuur en wellbeing). </br></br>Specialisaties: health tourism, wellness tourism, medical tourism, care tourism, wellbeing, corporate wellbeing, positive health, nature & health, lifestyle, health region development.re & health, lifestyle, health region development.)
- Dylan de Jong + (Dylan heeft in 2018 zijn bachelor Chemie b … Dylan heeft in 2018 zijn bachelor Chemie behaald aan de HZ. Na een afstudeerstage bij het NIOZ is hij actief gebleven in het zeewier en bij onderzoeksgroep Marine Biobased Chemie aan de slag gegaan als onderzoeker. </br></br>In het begin heeft hij vooral veel onderzoek gedaan naar zeewiersterolen en hoe de productie hiervan wordt beïnvloed door de kweekomgeving. Voor het project ALGOL werkte hij aan het karakteriseren van sterolen in de afvalstromen van zeewier. Ook heeft hij zich voor het Valgorize-project bezig gehouden met de chemische smaakprofilering van zeewier en was hij penvoerder van het project FUCOS. Hierin is het pigment fucoxanthine uit zeewier toegepast in duurzame, bioactieve cosmeticaproducten. </br>Naast zijn werk als onderzoeker is hij betrokken bij het onderwijs. Hij geeft wekelijks praktijkles aan eerstejaars chemiestudenten.aktijkles aan eerstejaars chemiestudenten.)