Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Profile text" met waarde "Marijn is docent-onderzoeker bij het lectoraat Biobased Bouwen.". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 26 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Jolanda van Overbeeke  + (Jolanda is afgestudeerd sociologe en sindsJolanda is afgestudeerd sociologe en sinds 2005 werkzaam als onderzoeker. Ze focust vooral op data in de breedste zin van het woord en ziet het als een uitdaging om cijfers te vertalen naar een breed publiek. Jolanda heeft veel ervaring met monitoring en houdt zich graag bezig met communicatie, kwaliteit en vernieuwing.et communicatie, kwaliteit en vernieuwing.)
  • Jolene Cijsouw  + (Jolene Cijsouw is onderzoeker bij het lectoraat Data Science en docent HBO ICT)
  • Joost Vette  + (Joost Vette studeerde Industrieel OntwerpeJoost Vette studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, met een focus op circulaire materialen en 3D-printen. Voor zijn thesis ontwikkelde hij een 3D-printmateriaal uit Zeeuwse mosselschelpen, als voorbeeld van de potentie van 3D-printen in een lokale, circulaire economie. </br>Na zijn studie werkte hij als ontwikkelaar van circulaire materialen bij Bureau Waardenburg en momenteel bij de start-up Fungalogic. Fungalogic heeft als doel het ontwikkelen van mycelium composieten uit Nederlandse biomassa restromen voor toepassingen in de bouw.</br>Vanaf september 2018 is Joost in dienst bij de HZ, als docent bij de opleiding Bouwkunde en junior onderzoeker en projectleider bij het lectoraat Biobased Bouwen. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op het ontwikkelen en vermarkten van mycelium composieten.en en vermarkten van mycelium composieten.)
  • Jouke Heringa  + (Jouke Heringa is sinds 1995 werkzaam bij dJouke Heringa is sinds 1995 werkzaam bij de opleiding Water Management - Aquatische Ecotechnologie. Ook is hij betrokken bij de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas en bij Delta Platform.</br></br>Zijn hoofdwerkzaamheden zijn het onderzoeken en adviseren van de projectmedewerkers en onderzoekers, het onderhouden van het externe netwerk van praktijkgericht (aquacultuur)onderzoek en het verbinden van initiatieven in de Zuidwestelijke Delta en Noordzee.</br>Zijn expertise ligt op de gebieden binnendijkse en buitendijkse aquacultuur, Integrated Multi-Trophic Aquaculture, waterkwaliteit, aquatische ecologie, modellering.aliteit, aquatische ecologie, modellering.)
  • Judith van Poppel  + (Judith van Poppel werkt als docent-onderzoJudith van Poppel werkt als docent-onderzoeker voor het lectoraat Healthy Region. Daarnaast is zij werkzaam als docent bij de internationale opleiding Tourism Management (Associate Degree en bachelor) en de nieuwe opleiding Food & Gastronomy (Associate Degree), die zij mede heeft ontwikkeld. </br>Binnen Tourism management coördineert ze het afstuderen en de voorbereidende module Applied Research Projects. Hierbij doorlopen studenten de hele cyclus van onderzoek voor een echte (internationale) opdrachtgever uit de toeristische sector. Judith is met name betrokken bij internationale en regionale projecten, die een welke een crossover zijn tussen toerisme, vrije tijd, gastvrijheid, voeding en gezondheid. </br>Onderwerpen als vitaliteit, wellness, wellbeing en food zijn een rode draad binnen haar projecten. Soms met een focus - de bezoeker, gast of toerist - maar het perspectief kan ook vanuit de medewerker zijn. Bijvoorbeeld voor de afdeling HZ Vitality waarbij een nauwe samenwerking is met de afdelingen HZ Sport en PO&O om een passend aanbod te kunnen bieden voor medewerkers en studenten van HZ University of Applied Sciences. Studentenwelzijn is een project waarbij multidisciplinair wordt samengewerkt om dit te optimaliseren, uiteraard inclusief een studentenwerkgroep om co-creatie te waarborgen.en studentenwerkgroep om co-creatie te waarborgen.)
  • Katleen Vallons  + (Katleen Vallons werkt sinds 1 april 2024 aKatleen Vallons werkt sinds 1 april 2024 als onderzoeker bij de onderzoeksgroep Marine Biobased Chemie. Haar onderzoek focust zich op de ontwikkeling van gezonde en duurzame voeding met behulp van lokale bronnen en reststromen.</br></br>Ze studeerde af als bio-ingenieur aan de Katholieke Universiteit in Leuven en promoveerde aan de University College Cork waar ze onderzoek deed naar de ontwikkeling van textuur in glutenvrij brood door eiwitcross-linking. Haar expertise op de relatie tussen de kwaliteit van een voedingsproduct, de productieprocessen en ingrediënten heeft ze de volgende jaren verder ontwikkeld tijdens haar rol als onderzoeker en projectmanager bij TNO.</br></br>Vervolgens heeft Katleen voor Zeelandia en Barry Callebaut gewerkt als R&D-manager waar ze fundamentele kennis heeft leren omzetten in praktijkoplossingen en innovatieve producten.</br></br>Ze wil met behulp van praktijkgericht onderzoek de voedseltransitie in Zeeland versnellen en gezond en duurzame voeding beschikbaar maken voor iedereen.rzame voeding beschikbaar maken voor iedereen.)
  • Klaas Timmermans  + (Klaas R. Timmermans is gespecialiseerd in Klaas R. Timmermans is gespecialiseerd in het begrijpen van de rol van zeewieren in het mariene milieu, inclusief de mogelijkheden voor zeewierbiomassa als bron voor duurzaam voedsel en energie voor de toekomst.</br></br>Hij behaalde zijn doctoraal Biologie (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam in 1986. Van 1986-1991 promoveerde hij op de effecten van spoormetalen op Chironomidenlarven (Universiteit van Amsterdam). In 1991 verdedigde hij zijn proefschrift getiteld 'Trace metal ecotoxicokinetics of chironomids'.</br>Vanaf 1991 is Klaas Timmermans werkzaam als (senior) wetenschapper bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), eerst binnen de afdeling Mariene Chemie en Geologie, van 2008 tot en met 2016 bij de afdeling Biologische Oceanografie en vanaf 2016 als afdelingshoofd bij de afdeling Estuariene en Deltasystemen van het NIOZ in Yerseke.</br>Per 1 september 2014 is Klaas Timmermans benoemd tot honorair hoogleraar Mariene Planten Biomassa in de vakgroep Ocean Ecosystems in ESRIG: Energy and Sustainability Research Institute Groningen aan de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit Science and Engineering).</br>Sinds juni 2019 is hij lector Aquaculture in Delta Areas aan HZ University of Applied Sciences.</br>Per 1 september 2014 is Klaas Timmermans benoemd tot honorair hoogleraar Mariene Planten Biomassa in de vakgroep Ocean Ecosystems, met in ESRIG, Energy and Sustainability Research Institute Groningen aan de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit Science and Engineering).</br>Sinds juni 2019 is hij lector Aquacultuur aan de HZ University of Applied Sciences, Vlissingen.niversity of Applied Sciences, Vlissingen.)
  • Lennart Zoeter  + (Lennart Zoeter werkt sinds 2019 als onderzLennart Zoeter werkt sinds 2019 als onderzoeker bij het lectoraat Biobased Bouwen.</br></br>Als student was hij ook al op HZ University of Applied Sciences te vinden bij de opleiding Engineering. Hij studeerde af in de richting Design & Innovation (Product Design) op een onderzoek naar het 3D-printen van PHBV, een materiaal dat zeer goed biologisch afbreekbaar is.</br>Naast materiaalontwikkeling om PHBV geschikt te maken voor 3D-printen ontwierp hij een biologisch afbreekbaar bijenhotel om de mogelijkheden te laten zien van 3D-printen in combinatie met PHBV.</br>Als onderzoeker bij de onderzoeksgroep houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van biobased materialen, productontwerp en recycling van onder meer (thermoset)composieten. Lennart wordt vooral enthousiast van het werken met studenten in toegepast onderzoek én het ontwerpen van producten voor de markt om de toegevoegde waarde van biobased materialen te laten zien. waarde van biobased materialen te laten zien.)
  • Lies Hamelink  + (Lies Hamelink is onderzoeker op het gebiedLies Hamelink is onderzoeker op het gebied van Watertechnologie. Zij studeerde in 2020 af met een Bachelor Aquatische Ecotechnologie aan dde HZ. Enkele maanden later trad zij toe tot het lectoraat. </br>Lies werkt aan het AquaSPICE project, door het operationele werk te ondersteunen en data te analyseren voor de case study Dow Terneuzen en Dow Böhlen. De focus van het AquaSPICE-project ligt op het hergebruik van waterstromen in de procesindustrie. In een pilot met verschillende waterzuiveringstechnologieën worden waterstromen behandeld om ze herbruikbaar te maken. Daarnaast is zij betrokken bij het TKI wetland-project door voornamelijk gegevens te analyseren die tijdens het onderzoek zijn verzameld. die tijdens het onderzoek zijn verzameld.)
  • Lizet van Elzakker  + (Lizet is sinds maart 2021 officemanager biLizet is sinds maart 2021 officemanager bij HZ Nexus. Na het afronden van haar master Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit, heeft zij verschillende ondersteunende functies vervuld in het middelbaar en hoger onderwijs. Bij HZ Nexus ondersteunt Lizet de accountmanagers in de voorbereiding van grote projecten, verzorgt ze de communicatie en begeleidt ze de stagiaires. Gastvrij en betrokken staat ze altijd klaar om collega’s te helpen. HZ-breed zet zij zich daarnaast in door haar bijdrage aan de werkgroep OnBoarding en haar kartrekkersrol binnen de projectgroep Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid.iversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid.)
  • Loek van der Linde  + (Loek is in 2018 afgestudeerd als Software Loek is in 2018 afgestudeerd als Software Engineer aan de opleiding HBO-ICT op de HZ, na een omweg te hebben gemaakt van Kunstmatige Intelligentie en Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Na zijn diploma aan de HZ is hij aan de slag gegaan als docent bij de opleiding.</br></br>In 2022 rondde hij de master Software Engineering af aan de Open Universiteit. In de opleiding HBO-ICT is Loek in alle studiejaren betrokken: van het zetten van de eerste stapjes in programmeren tot het begeleiden van afstudeerders.</br>In het lectoraat Data Science wordt Loek ingezet vanwege zijn kennis van software engineering en deep learning. Daar werkt hij aan projecten waarbij vraag is naar data engineering van grote hoeveelheden data, waarna die data gebruikt wordt om complexe modellen te ontwikkelen.</br>Een voorbeeld is het project AIRTuB waarbij met een drone naar windturbines op zee gevlogen wordt. Eenmaal aangekomen, inspecteert de drone met camera’s en sensoren de turbinebladen op kleine schade en erosie.</br>Een ander voorbeeld is het fieldlab Autonoom Varen waarin een taxibootje volledig autonoom door de haven van Vlissingen vaart. Een groot aantal sensoren en camera’s verzamelt data, op basis waarvan de boot zelf beslist welke actie te ondernemen, zodat de passagiers veilig op hun bestemming aankomen.sagiers veilig op hun bestemming aankomen.)
  • Jethro Waanders  + (Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed consectetur efficitur nulla, et finibus neque mollis non. Sed nec justo eu ipsum euismod congue. Quisque eu ullamcorper purus, ut volutpat ante. Morbi non diam ut enim consequat ornare et id nunc. Nulla facilisi. Sed viverra risus non orci volutpat viverra. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nunc euismod, sapien in molestie vulputate, mi neque fringilla lorem, sit amet tincidunt tellus elit ac lectus. In non porta felis, ut ultricies libero. In cursus volutpat sem id imperdiet. Phasellus sit amet lorem et massa volutpat tincidunt quis sed quam. Nunc et felis dolor. Sed interdum velit eu egestas porttitor.. Sed interdum velit eu egestas porttitor.)
  • Erik van der Tier  + (Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sed erat elementum, varius sem et, rutrum lacus. Suspendisse potenti. Nunc tincidunt quis purus non mollis. Phasellus at arcu est. Fusce vulputate commodo mauris eu hendrerit. Integer velit quam, iaculis sed pulvinar a, aliquet sollicitudin purus. Aliquam id auctor justo.llicitudin purus. Aliquam id auctor justo.)
  • Lotte Julia Bouwman  + (Lotte Julia Bouwman is sinds maart 2022 weLotte Julia Bouwman is sinds maart 2022 werkzaam als onderzoeker bij de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas.</br></br>Ze deed haar bachelor aan Leiden University College en studeerde af met een master in Marine Biology aan de Universiteit van Amsterdam na meerdere onderzoeken naar onder meer palingkweek aan de WUR en zoöplanktongenetica bij Naturalis.</br>Inmiddels zijn twee van haar scripties gepubliceerd als wetenschappelijk artikel. Na haar studie heeft ze ervaring opgedaan bij Kingfish Zeeland als junior-productiebioloog.</br>Lotte Julia doet onderzoek voor meerdere projecten. Zo is ze onderdeel van het onderzoek naar zilte teelten en oesterkweek in Waterdunen, werkt ze met lokale kwekers voor oesterbroedprojecten en is ze betrokken bij een Erasmus+ project naar RAS in onderwijs.en Erasmus+ project naar RAS in onderwijs.)
  • Lotte Niemeijer  + (Lotte Niemeijer studeerde in 2019 af met eLotte Niemeijer studeerde in 2019 af met een master in Marine Sciences en ging aan de slag als onderzoeksassistent bij Wageningen Marine Research in Yerseke.</br></br>Sinds 2021 is ze werkzaam bij de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas. Hier richt ze zich voornamelijk op projecten met betrekking tot de optimalisatie van near-shore schelpdier- en zeewierteelttechnieken.</br>Ze werkt samen met lokale kwekers en begeleidt studenten bij hun onderzoeksprojecten.idt studenten bij hun onderzoeksprojecten.)
  • Luc Verschuren  + (Luc behaalde in 2005 zijn master Algemene Luc behaalde in 2005 zijn master Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg.</br></br>Tussen 2005 en 2020 was hij werkzaam, als (senior)onderzoeker en projectleider bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds 2021 is hij werkzaam als senior-onderzoeker bij HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Luc heeft affiniteit met sociaaleconomische vraagstukken en staat in zijn kracht bij samenwerking en vernieuwing.jn kracht bij samenwerking en vernieuwing.)
  • Lukas Papenborg  + (Lukas Papenborg is docent-onderzoeker bij Lukas Papenborg is docent-onderzoeker bij het de onderzoeksgroep Resilient Deltas van de HZ.</br></br>Hij is gespecialiseerd in ruimtelijke vraagstukken in deltagebieden met speciale aandacht voor de integratie van watermanagementissues in complexe verstedelijkingsprocessen wereldwijd.</br>Lukas heeft Stedenbouwkunde en Watermanagement gestudeerd aan respectievelijk de TU Delft en Universiteit van Antwerpen. Binnen de onderzoeksgroep onderzoekt hij de verbindende rol van de ruimtelijke ordening voor een veerkrachtige delta. Naast zijn werk bij de onderzoeksgroep geeft hij les en begeleidt hij studenten in hun onderzoeksprojecten. hij studenten in hun onderzoeksprojecten.)
  • Maarten den Hollander  + (Maarten den Hollander is docent Bouwkunde en onderzoeker bij het lectoraat Biobased Bouwen.)
  • Maarten van Oeveren  + (Maarten van Oeveren is docent bij het lectMaarten van Oeveren is docent bij het lectoraat Supply Chain Innovation. Hij heeft een bachelor in Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde. </br></br>In het bedrijfsleven heeft hij nieuwe hightech-producten ontwikkeld en vermarkt, zoals geavanceerde communicatiecentrales voor militaire eenheden, zelfrijdende vrachtwagens en geautomatiseerde productielijnen voor woningen. </br>Maarten heeft een eigen adviesbedrijf waarmee hij bedrijven en overheden adviseert om het energieverbruik en CO2 terug te dringen. Daarnaast ontwikkelt hij een vlagmolen en is hij voorzitter en oprichter van energiecoöperatie TholenSolar.</br>Voor het lectoraat heeft hij de minor Automated Vehicles in Logistics ontwikkeld. Hij werkt daarnaast aan de opzet van een project voor realisatie van zelfvarende pontjes.t voor realisatie van zelfvarende pontjes.)
  • Mareike Millner  + (Mareike Millner is als junior-onderzoeker Mareike Millner is als junior-onderzoeker betrokken bij regionale en (inter)nationale gezondheidsprojecten van de lectoraten Healthy Region en Ouderenzorg. </br></br>Zij was onder meer betrokken bij Interreg Monument, Interreg TICC en de preventieakkoorden van de gemeenten Goes en Middelburg. </br>Mareike heeft een bachelor in European Public Health en een master in Leadership and Governance in European Public Health van de Universiteit Maastricht. Zij is gepassioneerd over kwalitatief (praktijkgericht) onderzoek dat zich richt op kwetsbare groepen, zoals minderheden, mensen met psychosociale problematiek en ouderen.met psychosociale problematiek en ouderen.)
  • Maria van Schaik  + (Maria is docent-onderzoeker bij de onderzoMaria is docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Water Technology. Zij studeerde in 2014 af op Water Management aan HZ University of Applied Sciences en ging verder met een master Watertechnologie aan de Wetsus Academy.</br></br>Na het behalen van haar masterdiploma heeft zij haar stage en eindscriptie uitgevoerd met betrekking tot Nereda®, een afvalwaterzuiveringstechnologie ontwikkeld door Royal HaskoningDHV. In haar scriptie focust ze op het terugwinnen van alginaatachtige exopolysacchariden uit Nereda®, overtollig slib via membraanfiltratie.a®, overtollig slib via membraanfiltratie.)
  • Marianna Ansiliero de Oliveira Coelho  + (Marianna Ansiliero de Olivieira Coelho is Marianna Ansiliero de Olivieira Coelho is coördinator van het lectoraat Biobased Bouwen.</br></br>Ze is Braziliaanse en gepassioneerd bezig met civiele techniek en de zoektocht naar nieuwe materialen voor de bouw. Haar interesse in onderzoek begon tijdens haar bachelor Civiele Techniek toen ze als stagiaire deel uitmaakte van een onderzoeksgroep en later tijdens haar afstudeerscriptie.</br>Nadat haar enthousiasme voor onderzoek was geïnitieerd, ging ze verder met een master in Structural Engineering. Daarna sloot ze een PhD af die ze deels in Brazilië en Duitsland maakte in hetzelfde gebied. Ze werkte vervolgens zeven jaar aan een onderzoeksuniversiteit in Brazilië. Ze is dankbaar voor de mogelijkheden om te werken aan verschillende onderwerpen, zoals bamboeconstructies, gerecycled beton en membraanconstructies.</br>Marianna werkte aan onderzoeksprojecten waarbij ze materialen testte in het laboratorium en numeriek rekende en simuleerde. Deze combinatie kan het begrip en gedrag van constructiematerialen versnellen.</br>De overstap naar HZ kwam voort uit de wens om dichter bij bedrijven en industrieën te werken. Helaas kwamen sommige onderzoeken die ze in Brazilië had ontwikkeld niet bij de industrie en eindgebruiker terecht. Door onderzoek te doen aan een hogeschool kan ze samenwerken met bedrijven aan onderzoeksprojecten en eindproducten ontwikkelen. Op dit moment is haar doel om de hoeveelheid cement in beton te verminderen en te zoeken naar alternatieven voor beton. Ook doet ze onderzoek naar het gebruik van natuurlijke vezels als vervanging voor grind en zand en als wapening voor bouwmaterialen. zand en als wapening voor bouwmaterialen.)
  • Marieta Rosendaal  + (Marieta Rosendaal is docent-onderzoeker biMarieta Rosendaal is docent-onderzoeker bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education.</br></br></br>“Children do not care how much you know, until they know how much you care.” - Theodore Roosevelt (1858-1919)</br></br></br>Marieta heeft Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gestudeerd en zich extra verdiept in leerproblematiek. Voor meer verdieping en extra uitdaging tijdens de studie heeft ze ook aan de Universiteit van Oulu en de Universiteit van Lapland in Finland gestudeerd. </br></br>Na verschillende stages in binnen- en buitenland werd ze docent Pedagogiek aan HZ University of Applied Sciences. Hier geeft ze verschillende cursussen aan studenten Pedagogiek, begeleidt ze studenten bij hun afstudeeronderzoek en ontwikkelt ze mee aan het curriculum. </br></br>Marieta geeft om het welzijn van kinderen en is ervan overtuigd dat een kind kan leren, als het lekker in zijn vel zit. Dat zie je terug in de onderzoeken waar ze als docent-onderzoeker bij betrokken is. Zo volgt ze voor een flankerend onderzoek naar Samen onderzoekend werken in regionale netwerken (NRO) een onderzoek naar taalontwikkeling en de preventie van laaggeletterdheid in Rotterdam-Zuid. Ook is ze projectleider van een onderzoek naar de meerwaarde van pedagogen in de klas, waarin pedagogen worden geïntroduceerd in basisschoolteams om via interdisciplinaire samenwerking tegemoet te komen aan de ontwikkelingsbehoeften van alle leerlingen.ntwikkelingsbehoeften van alle leerlingen.)
  • Marije Noordhoek  + (Marije Noordhoek is betrokken bij meerdereMarije Noordhoek is betrokken bij meerdere projecten van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. </br>Ze heeft onder meer onderzoek gedaan naar de invloed van corona op de toeristische sector en was betrokken bij projecten zoals het strandonderzoek Schouwen-Duiveland en het onderzoek naar de invloed van toerisme op de leefbaarheid.e invloed van toerisme op de leefbaarheid.)
  • Marijke Greijdanus-Vennik  + (Marijke werkt bij het lectoraat ExcellenceMarijke werkt bij het lectoraat Excellence and Innovation in Education en is betrokken bij onderzoek dat zich richt zich op het aanwakkeren van de ondernemende houding van studenten en docenten.</br></br>Ze is afgestudeerd aan Nyenrode Business University met een master Fiscaal Recht. Hiervoor deed zij onderzoek naar de belastingdruk van een- en tweepersoonsverdieners.</br>Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde ze haar master Leraar eerstegraads Algemene Economie en Bedrijfseconomie. Hiervoor deed ze onderzoek naar hoe leerlingen in het voortgezet onderwijs bedrijfseconomie ervaren. Marijke vindt het belangrijk dat individuen hun sterke kanten kunnen benutten en daar de ruimte voor krijgen.n benutten en daar de ruimte voor krijgen.)
  • Marijn Heeren  + (Marijn is docent-onderzoeker bij het lectoraat Biobased Bouwen.)
  • Mariska Polderman  + (Mariska Polderman-Karreman houdt zich binnMariska Polderman-Karreman houdt zich binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren bezig met projectmanagement en communicatie rondom de lopende projecten. Ook is ze betrokken bij de minor Innovatie in het mkb. Als projectleider van het Europese project FACET is zij verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement.</br></br>Haar eigenschappen zijn het goed kunnen plannen en organiseren, verbindend, resultaatgericht, dienstverlenend en ondernemend. Haar expertise ligt op het vlak van projectmanagement en communicatie.lak van projectmanagement en communicatie.)
  • Marjan de Smit  + (Marjan de Smit studeerde Algemene sociale Marjan de Smit studeerde Algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en werkt sinds 1996 voor de GGD Zeeland.</br></br>Als beleidsadviseur voor de openbare geestelijke gezondheidszorg heeft ze in nauwe samenwerking met de Zeeuwse gemeenten en zorgaanbieders projecten geïnitieerd en uitgevoerd die zijn gericht op preventie en monitoring van geestelijke gezondheidsproblemen en de organisatie van vangnetzorg.</br>In 2017 heeft Marjan haar focus verlegd naar kennisontwikkeling. Deelname aan de minor Fit for the Future zorgde naast kennis over systeemtheoretische benaderingen ook voor de nodige handvatten om bij complexe, maatschappelijke vraagstukken een aanpak te ontwikkelen.</br>Op dit moment werkt Marjan als onderzoeker en projectleider, voor zowel de GGD als de onderzoeksgroep EVM in verschillende Europese projecten: I-KNOW-HOW, HAIRE en EMPOWERCARE. Binnen deze projecten en met de Solidarity University als vaste partner werkt ze aan thema’s als sociale ongelijkheid, participatie en empowerment en altijd vanuit de grondbeginselen van sociale innovatie. Marjan beschikt over de nodige expertise en competenties om producten en diensten in co-creatie met direct betrokkenen te ontwikkelen.tie met direct betrokkenen te ontwikkelen.)
  • Maurice Kriatkow  + (Maurice Kriatkow werkt sinds januari 2020 Maurice Kriatkow werkt sinds januari 2020 als projectleider en onderzoeker bij onderzoeksgroep Supply Chain Innovation.</br></br>Hij heeft meer dan twintig jaar werkervaring in Supply Chain Management en heeft in de afgelopen tien jaar vanuit diverse invalshoeken binnen de triple helix van onderwijs, overheid en ondernemers gewerkt aan maatschappelijke en complexe uitdagingen.</br>Hij heeft een passie voor innovatie binnen het logistieke domein en weet hoe onontgonnen de weg naar vernieuwing kan zijn. Door zijn multilevel en disciplinaire aanpak ontstaan nieuwe inzichten. Daardoor leren mensen van elkaar en ontstaan nieuwe, duurzame logistieke concepten voor de vragen van morgen.</br>Binnen het HZ-lectoraat Supply Chain Innovation ligt zijn focus op het programma Dare2Share waarvan hij projectleider is. Dare2Share heeft als doelstelling de vernieuwingskracht en het Human Capital-niveau van het Zeeuwse midden- en kleinbedrijf te helpen versterken.den- en kleinbedrijf te helpen versterken.)
  • Meisam FarrokhiFar  + (Meisam Farrokhifar heeft een Ph.D. in ElekMeisam Farrokhifar heeft een Ph.D. in Elektrotechniek aan de Polytechnische Universiteit van Milaan, Italië. Momenteel is hij docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Delta Power. Meisam richt zich op het ontwikkelen van technologische hulpmiddelen die innovatie stimuleren om de grote uitdagingen van energiesystemen aan te pakken. Zijn werk omvat onder meer het creëren van nieuwe wiskundige modellen en hulpmiddelen om de systeemefficiëntie te verbeteren, met expertise in optimalisatie van duurzame energiesystemen, distributienetwerken, energieopslag en gebouwprestaties. Voorafgaand aan zijn huidige functie was Meisam zowel academisch staflid als senior ingenieur, waarbij hij sinds 2007 ervaring opdeed in de sector rondom energiesystemen. Daarnaast is hij senior lid van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).ectrical and Electronics Engineers (IEEE).)
  • Margot Tempelman  + (Met strategisch inzicht, ervaring en met mMet strategisch inzicht, ervaring en met mijn passievolle vermogen om mensen bij elkaar te brengen werkt Margot aan een breed scala onderzoeken binnen de toeristische sector. </br>Zowel lokaal, regionaal als Europees. Met veel plezier geef ik leiding aan het team HZ Kenniscentrum Kusttoerisme.an het team HZ Kenniscentrum Kusttoerisme.)
  • Margot Tempelman  + (Met strategisch inzicht, ervaring en met mMet strategisch inzicht, ervaring en met mijn passievolle vermogen om mensen bij elkaar te brengen werk ik aan een breed scala onderzoeken binnen de toeristische sector. Zowel lokaal, regionaal als Europees. Met veel plezier geef ik leiding aan het team HZ Kenniscentrum Kusttoerisme. Eigenschappen: Inspireren, motiveren en verbinden.appen: Inspireren, motiveren en verbinden.)
  • Emma Lemmers  + (Mijn naam is Emma Lemmers en ik woon in BrMijn naam is Emma Lemmers en ik woon in Breda. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig, zoals hardlopen en boulderen, maar zit ook in een boekenclubje en zoek graag de gezelligheid op. </br></br>Door te werken bij het KCKT kan ik bijdragen aan het verduurzamen van de sector door middel van onderzoeken en het uitvoeren van projecten, en op die manier hopelijk een grote impact maken. Ik wil graag werken voor een organisatie welke gedreven is om de sector te optimaliseren, waarbij iedereen kan genieten van toerisme en recreatie terwijl er tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de leefbaarheid van bewoners en het draagvlak van de natuur. </br></br>Mijzelf zou ik omschrijven als creatief, ambitieus, betrokken, resultaatgericht en georganiseerd. Als junior ben ik mij breed aan het oriënteren. Ik ben graag betrokken binnen meerdere themagebieden om zo te kijken waar mijn interesse en expertise ligt. Tijdens mijn masterstudie heb ik onderzoek gedaan naar degrowth. Ik ben gedreven om de sector te verduurzamen en deze toekomstbestendig te maken, dit is een thema van grote interesse. Binnen het Kenniscentrum werk ik momenteel aan de projecten: Autonoom varen, het Zeeuws bezoekersonderzoek, het vaste gasten onderzoek, de dagrecreatie database en het DDL project waardevol toerisme.ase en het DDL project waardevol toerisme.)
  • Keisa Meyjes  + (Mijn naam is Keisa Meyjes en ik woon sindsMijn naam is Keisa Meyjes en ik woon sinds een paar jaar in Rotterdam. In mijn vrije tijd tennis ik, en loop ik regelmatig hard, maar vind ik het ook leuk om verschillende musea te bezoeken. Binnen HZ KCKT werk ik mee met projecten rondom het meten van de balans tussen toeristen en inwoners, mobiliteit en het CELTH project Bewonersprofijt. Gedurende mijn hbo-opleiding Tourism Management aan de HZ heb ik inzicht gekregen in het belang van toerisme voor de provincie Zeeland, en wat de effecten hiervan zijn voor verschillende stakeholders. Door mijn werk hoop ik bij te kunnen dragen aan de verschillende vraagstukken op het gebied van de balans van inwoners en toeristen, maar ook het verduurzamen van de sector. </br></br>Contact: keisa.meyjes@hz.nln de sector. Contact: keisa.meyjes@hz.nl)
  • Sophie Adriaanse  + (Mijn naam is Sophie Adriaanse en ik woon iMijn naam is Sophie Adriaanse en ik woon in Middelburg en in mijn vrijetijd korfbal ik en ga ik graag uit eten. </br></br>Ik werk bij het Kenniscentrum vanwege de grote verscheidenheid aan projecten. Toerisme is namelijk zoveel meer dan simpelweg op vakantie gaan. Ik vind het leuk om samen met gemotiveerde collega’s kennis te leveren voor een toekomstbestendige vrijetijdssector. Doordat het Kenniscentrum Kusttoerisme onderdeel is van de HZ University of Applied Sciences, biedt dit mij ook de mogelijkheid om voor de opleiding Tourism Management te werken. Ik probeer onderzoek en onderwijs hierdoor te verbinden.erzoek en onderwijs hierdoor te verbinden.)
  • William Hazel  + (Mijn naam is William Hazel en ik woon in MMijn naam is William Hazel en ik woon in Middelburg en BBQ (Texas stijl) graag in mijn tuin! Verder doe ik aan hardlopen en verover graag de wereld achter mijn pc.</br></br>Ik werk bij het Kenniscentrum, omdat ik mij wil ontwikkelen in data analyse. In deze baan heb ik de kans om deze wens te combineren met een van mijn hobby’s… de toerist uithangen! Binnen mijn werk ben ik goed in programmeren, analytisch denken, kritisch zijn en het combineren van vakgebieden. </br></br>Mijn expertise ligt binnen de themagebieden: machine learning, GIS, GPS data en mobiliteit. De projecten die aansluiten bij deze expertise en waar ik dan ook dicht bij betrokken ben zijn onderzoeken naar mobiliteit, inwonersonderzoek en onderzoeken naar de relatie tussen natuur en toerisme.naar de relatie tussen natuur en toerisme.)
  • Mireille Martens  + (Mireille Martens behaalde een bachelordiplMireille Martens behaalde een bachelordiploma Psychologie in België, studeerde Aquatische Ecotechnologie aan HZ University of Applied Science in Nederland en heeft een master in Environmental Science van de University of Halmstad (Zweden) waar ze zich specialiseerde in wetlands.</br>Ze startte bij de HZ als docent-onderzoeker. Van 2019 tot 2021 werkte ze als projectleider van het TKI wetland-project waarbij er werd onderzocht of wetlands kunnen worden gebruikt als voorbehandeling om de hoeveelheid biofouling bij een ontzoutingstechnologie (bijvoorbeeld Ion Exchange en Reverse Osmosis ) te verminderen. </br>Momenteel onderzoekt ze hoe de steden Middelburg en Vlissingen meer klimaatadaptief gemaakt kunnen worden (OP Zuid) met een focus op het verbeteren van de waterkwaliteit in de stedelijke omgeving via blauwgroene oplossingen. Daarnaast trekt ze als projectleider van Aquatuur Interreg Vlaanderen Nederland. Dit project onderzoekt in hoeverre wetlands kunnen bijdragen aan de zoetwaterbeschikbaarheid in een waterschaarse regio. </br>Naast haar werk bij de Water Technology groep geeft Mireille ook les binnen verschillende modules van de Water Management opleiding, zoals Ecological water quality, Hydrology en Advanced Water Technology.</br>Naast haar baan bij HZ, werkt Mireille bij een Belgisch bedrijf dat wetlands aanlegt en ontwerpt. Ook hier is ze vnl bezig met onderzoeksprojecten zoals het Horizon 2020 project Multi Source waar hergebruik van gezuiverd afvalwater wordt onderzocht op een camping. Een ander voorbeeld is het H2pOwer project gesubsidieerd door de Vlaamse overheid met als doel om extra waterzuivering te realiseren via een oeverplantendak dat wordt gevoed met gezuiverd afvalwater - door een wetland - van een kantoorgebouw. door een wetland - van een kantoorgebouw.)
  • Mischa Beckers  + (Mischa Beckers is lector Data Science en vMischa Beckers is lector Data Science en verbonden aan de opleiding HBO-ICT van HZ.</br></br>Data science is een onderzoeksproces dat het nemen van datagedreven beslissingen ondersteunt. Mischa integreert dit proces in het onderwijs en onderzoek. Daarbij werkt hij samen met collega's, studenten en opdrachtgevers van zowel HBO-ICT als andere afdelingen binnen de HZ en daarbuiten.</br>In 1997 is Mischa gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op de toepassing van chemometrie in structuuranalyse van biomacromoleculen. Chemometrie omvat veel aspecten uit Data Science waaronder statistiek, data mining en machine learning en software engineering.</br>Vervolgens heeft Mischa bij Kluwer Academic Publishers als Electronic Publishing Specialist aan innovatieve toepassingen op basis van Natural Language Processing en tekstmining gewerkt. Sinds 2005 is hij aan de HZ verbonden en heeft hij diverse functies en rollen vervuld: docent, docent-onderzoeker, projectleider van het lectoraat ICT, opleidingscoördinator en had hij een prominente rol in curriculumontwikkeling en accreditaties.n curriculumontwikkeling en accreditaties.)
  • Aislinn Mahoney  + (My name is Aislinn Mahoney. I am a Dutch sMy name is Aislinn Mahoney. I am a Dutch student studying International Business and a member of the Green Office at the HZ University of Applied Sciences. At this moment I am the treasurer, meaning that I keep control of the financial aspects of the HZ Green Office and get to see what wonderful projects our members are working on.</br>Being a board member of the Green Office also means you’re running one or several projects. My focus is mobility, as smooth transportation really helps to get to the HZ and in terms of the school’s Co2 emissions, transport is the biggest contributor. We are currently working together with the E-Mobility Park to see how we can encourage HZ employees to use electronic shared cars, rather than one from the current car park. Stimulating bike usage and car-sharing amongst students are our other focal points.</br>I am glad to be a member of the Green Office, as it presents the opportunity to meet people from different cultures, and it has also helped me to crawl out of my shell. As we continue to grow, I am excited to see what the future holds for us.cited to see what the future holds for us.)
  • Anne Muilenburg  + (Na de opleiding Sportkunde te hebben afgerNa de opleiding Sportkunde te hebben afgerond op de HZ heeft Anne werkervaring opgedaan in verschillende functies in de ouderenzorg gericht op beweegstimulering. </br></br>Hier ontstond haar interesse en ambitie om kwetsbare doelgroepen te stimuleren en ondersteunen tot gezond gedrag. </br>Om zich hierin verder te ontwikkelen en haar kennis te vergroten heeft Anne de master Health Education and Promotion aan de Universiteit van Maastricht gevolgd en deze in 2022 afgerond. </br>Anne is sinds oktober 2022 werkzaam bij het lectoraat Healthy Region om met praktijkgericht onderzoek verder te bouwen aan een gezonde(re) omgeving voor alle doelgroepen.ezonde(re) omgeving voor alle doelgroepen.)
  • Yvonne Vonk-Spekman  + (Na haar jarenlange inzet binnen de opleidiNa haar jarenlange inzet binnen de opleiding Maritieme Officier bij de HZ was het voor Yvonne tijd om het roer om te gooien. Sinds april 2024 is zij werkzaam als Accountmanager HZ Nexus binnen het technische domein. Yvonne kan als geen ander aan externe relaties uitleggen hoe het schoolse leven op de HZ eruit ziet en waar er mooie kansen liggen om de verbinding te zoeken. Yvonne zoekt gedurende het hele jaar real-life casuïstiek voor alle technische opleidingen. Het zwaartepunt ligt hierbij in het najaar, wanneer de We Explore Together week plaatsvindt. Een projectweek waarbij meer dan 300 studenten interdisciplinair aan de slag gaan met échte vraagstukken.r aan de slag gaan met échte vraagstukken.)
  • Karin Kroeze  + (Na haar masters Geologie en Geofysica van Na haar masters Geologie en Geofysica van de Universiteit Utrecht, is Karin begonnen in de IT-servicesector waarna ze overstapte naar de energiesector (NAM en Shell) op diverse Europese locaties (Assen, Rijswijk, Londen, Brussel). Ze was onder meer projectmanager in well engineering, knowledge- en projectmanager binnen de IT-services en business processmanager Real Estate. Haar laatste rol was in het merger and aquisitionproject managementoffice voor Shell Downstream.</br>In 2010 is ze overgestapt naar het onderwijs. Ze deed veel ervaring op in het internationaal secundair onderwijs in Antwerpen. Naast het lesgeven in voornamelijk toegepaste wetenschappen heeft ze een multidisciplinair curriculum en lesmateriaal ontwikkeld en het begeleiden van leerlingen, ouders en nieuwe leerkrachten.</br>Sinds 2024 is ze binnen de HZ-projectleider van het Energy Campus-project. Het project draagt bij aan de transitie naar een klimaatneutraal Zeeland en legt de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.)
  • Mascha Dedert  + (Na haar studie Aquatische Ecotechnologie aNa haar studie Aquatische Ecotechnologie aan de HZ University of Applied Sciences is Mascha Dedert naar Amsterdam gegaan waar ze aan de UVA haar MSc haalde in de Biologie en promoveerde aan de VU op de effecten van hoge CO2-concentraties op calcificerend fytoplankton in het Paleoceen en Eoceen als indicatie van de gevolgen van hoge CO2-concentraties op het mariene ecosysteem.</br>Hierna werkte ze bij Wageningen Marine Research aan Wageningen UR en bij NWO als beleidsmedewerker exacte wetenschappen, voordat ze terugkeerde naar Zeeland. Hier combineert ze haar baan als onderzoeker bij Building with Nature met haar baan als programmamanager Deltawateren voor de Zeeuwse Milieufederatie. De combinatie van haar werk bij milieuwaakhond en aanjager ZMf en de onderzoeksgroep Building with Nature is er een die haar goed bevalt.ith Nature is er een die haar goed bevalt.)
  • Lyda Vos  + (Na haar studie wiskunde is Lyda begonnen aNa haar studie wiskunde is Lyda begonnen als wiskundedocent. Daarna heeft zij de opleiding bedrijfseconomie en de masteropleiding (ecologische) pedagogiek afgerond. Tijdens deze masteropleiding heeft zij kwantitatief onderzoek gedaan naar de invloed van sportactiviteiten op het gedrag van jongeren. In 2012 is Lyda gestart op het Goese Lyceum. Lyda vindt het onderzoek in de school belangrijk. Hier gaat het om o.a. kleine praktijkonderzoeken, analyse van resultaten om een kwaliteitsverbetering van het onderwijs te bereiken. Onderzoeken wat er speelt, vragen stellen en vooral nieuwsgierig zijn naar de achtergronden. Een lerende schoolcultuur, waarbij er gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering. In 2018 is het Goese Lyceum, locatie Bergweg, een excellente school geworden. De basis hiervoor is vooral vanuit een gezamenlijke visie binnen de school ontwikkeld, waaraan ook wetenschappelijke gegevens (o.a. Gert Biesta, Marinka Kuijpers) ten grondslag liggen. De persoonlijke interesse gaat uit naar de samenwerking tussen speciaal onderwijs en regulier onderwijs. Het onderzoeken van de mogelijkheden en vooral het verloop van de huidige samenwerking. Daarnaast ligt de interesse bij het leren van leraren. Wat maakt dat de leraar leert en hoe zien zij dit zelf? Wat is de ideale vorm en wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?wat zijn de mogelijkheden binnen de regio?)
  • Wim Huibregtse  + (Na jarenlang te hebben gewerkt bij energiecentrales maakte Wim Huibregtse in 2016 de overstap naar de HZ. Hij is nauw betrokken geweest bij het maken van de AD-opleiding Energietransitie Engineer waarin de belangrijke energievraagstukken centraal staan.)
  • Bob Romboud  + (Na vele jaren in het bedrijfsleven is Bob Na vele jaren in het bedrijfsleven is Bob in 1997 overgestapt naar HZ University of Applied Sciences. Bob was tot 2019 voornamelijk docent Elektronica, Besturingssystemen en Aandrijftechniek. In 2019 trad hij toe tot de onderzoeksgroep Delta Power.</br></br>Bob is actief in het onderzoeksprogramma rond getijdenenergie. Hij speelt een sleutelrol in het implementeren van de processen om de werking van bidirectionele pompen/turbines te controleren en te meten in het Delta Power-lab. Hier simuleren onderzoekers hoe dergelijke bidirectionele pompen/turbines zouden functioneren in een barrière tussen bijvoorbeeld de Noordzee en een meer als het Grevelingenmeer.</br>Hiernaast is Bob actief in het runnen en gezamenlijk uitbouwen van het Waterstoflab. In dit lab kan Delta Power studenten opleiden en geïnteresseerde stakeholders informeren over waterstof door het demonstreren van technologie gerelateerd aan het gebruik van groene waterstof.eerd aan het gebruik van groene waterstof.)
  • Roel Tolle  + (Na zestien jaar in het bedrijfsleven te heNa zestien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als energietechnoloog is Roel sinds november 2021 werkzaam als docent-onderzoeker bij de onderzoeksgroep Delta Power.</br></br>Hij heeft in de loop der jaren brede kennis en ervaring opgedaan rondom de energietransitie in de industrie en de gebouwde omgeving. Daarbij valt te denken aan de implementatie van duurzame energieopwekking, systeemintegratie, opslagtechnieken van warmte en elektriciteit, toepassing van (groene) waterstof en vraagstukken die verband houden met de warmtetransitie. “Het is ontzettend leuk, maar ook belangrijk om de technische kennis en ervaring te delen met onze toekomstige ingenieurs. Via Delta Power wil ik graag mijn bijdrage leveren, om de verbinding tussen onderwijs en onderzoek te versterken."sen onderwijs en onderzoek te versterken.")
  • Nadia Pourmohammadzia  + (Nadia is senior-onderzoeker van het lectorNadia is senior-onderzoeker van het lectoraat Supply Chain Innovation van de HZ. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op 'automated driving'. Voordat ze bij de HZ kwam, was ze postdoctoraal onderzoeker bij de TU Delft, en onderzoeksmedewerker van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS). </br>Ze heeft Industrial Engineering gestudeerd en is gepromoveerd in Food Supply Chain Management aan de Teheran Polytechnic, Iran. </br>Nadia's onderzoeksinteresses vallen in het brede spectrum van supply chain management met transport en logistiek. Ze heeft een achtergrond in verschillende stromingen van 'operations research', waaronder stochastisch programmeren, netwerkprogrammering, lineair/nonlineair programmeren, integer programmeren, simulatiegebaseerde optimalisatie en speltheorie.iegebaseerde optimalisatie en speltheorie.)
  • Nathalie van de Zande  + (Nathalie werkt als docent-onderzoeker bij Nathalie werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Ouderenzorg en de opleiding Verpleegkunde.</br></br>Ze heeft onder meer gewerkt als projectleider van het Europese Interreg 2 Zeeën-project SAIL (over het langer actief en onafhankelijk maken van ouderen) en ze is coördinator van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zeeland (AWOZ). De AWOZ is een netwerk waarmee door samenwerking en kennisdeling de ouderenzorg in Zeeland naar een hoger niveau wordt getild.eeland naar een hoger niveau wordt getild.)
  • Nicolette de Klerk-Jolink  + (Nicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt alsNicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region van HZ University of Applied Sciences. Daarnaast is zij docent bij de bacheloropleiding verpleegkunde van de HZ.</br>In samenwerking en afstemming tussen onderwijs en de praktijk participeert zij in regionale, nationale en internationale projecten op het gebied van zorg en onderwijsinnovaties die bijdragen aan de gezondheidsbevordering van het individu en de gemeenschap. Ze streeft hierbij verduurzaming na door specifiek aandacht te hebben voor de implementatie van de innovatie.</br>Zij werkte ruim vijftien jaar als intensive/cardiocare- verpleegkundige in binnen- en buitenland, maar maakte de overstap naar het zorgonderwijs. Zij voltooide de lerarenopleiding verpleegkunde en behaalde haar master onderwijswetenschappen in 2013.</br>De diversiteit van haar werkzaamheden in het onderwijs reikt van docent-onderzoeker, projectleider, leidinggevende, onderwijscoördinator, curriculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.riculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.)
  • Nilab Raufi  + (Nilab Raufi studeert Bedrijfskunde aan HZ Nilab Raufi studeert Bedrijfskunde aan HZ en zit in haar vierde jaar. Momenteel loopt ze stage binnen het Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren en doet ze onder begeleiding van Frank Peeters onderzoek naar toekomstbestendige MKB, in samenwerking met Dockwize. Als beroepsproduct voor haar scriptie zal ze een toekomstbestendigheidsscan maken voor ondernemers.bestendigheidsscan maken voor ondernemers.)